Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δεν χρειάζεσαι άλλο την ηλεκτρική σου κουζίνα; Σκέφτεσαι να αγοράσεις νέο ψυγείο; Είναι για πέταμα η τηλεόρασή σου; Θέλεις να αντικαταστήσεις το πλυντήριό σου με καινούργιο;  Σκέψου και το περιβάλλον!

Ο δήμος Παύλου Μελά συνεργάζεται με το μόνο εγκεκριμένο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με  τους δημότες αναλαμβάνει να συλλέξει ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κλιματιστικά, φωτιστικά και άλλα ηλεκτρικά είδη από τα σπίτια τους. Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο  Τμήμα καθαριότητας του δήμου για να κανονιστεί ο χώρος και ο χρόνος που μπορούν να εναποθέσουν τα εν λόγω αντικείμενα ώστε να περισυλλεχθούν από τα συνεργία του δήμου. Εναλλακτικά μπορούν οι ίδιοι οι δημότες να τα μεταφέρουν στα δύο μεγάλα κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί στα αμαξοστάσια του δήμου Παύλου Μελά στην Πολίχνη και την Ευκαρπία. Είναι σημαντικό οι συσκευές να απορρίπτονται με προσοχή ώστε να μην σπάσουν και να εμποδιστεί η διαρροή επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον.

«Χωρίς αμφιβολία η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα των αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αποτελεί για όλους μας δείκτη πολιτισμού. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης καθώς με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται το περιβάλλον από πολύ βλαβερές ουσίες, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούνται και ανακυκλώνονται πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων» δήλωσε αναφορικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Τηλ. Επικοινωνίας: Ευκαρπία 2310684944, Πολίχνη: 2310635370, Σταυρούπολη: 2310302976

http://www.seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!