Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Στο Βατικανό, οκτώ μικρά οστά που θεωρούνται ότι είναι του Απόστολου Πέτρου εξετέθησαν στην κοινή θέα, σήμερα Κυριακή, γιά πρώτη φορά, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος Α' στην διάσημη πλατεία που φέρει το όνομα αυτού του Απόστολου ολοκλήρωνε την κυριακάτικη υπαίθρια λειτουργία αφιερωμένη, επίσης, στο κλείσιμο του 'Ετους Πίστης.
Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας παρέμεινε γονυκλινής μπροστά από την μεταλική οστεοθήκη φέρουσα επιγραφή (στη λατινική γλώσσα) : -"Μερικά από τα οστά, που ευρέθησαν σε υπόγειο χώρο της Βασιλικής του Βατικανού και τα οποία θεωρούνται ότι είναι του ευλογημένου Απόστολου Πέτρου". Πλέον συγκεκριμένα, περιέχει αυτή η οστεοθήκη οκτώ τμήματα οστού -το καθένα μήκους μόλις τριών εκατοστών-, για τα οποία το Βατικανό το 1971, μετά από μακρόχρονες ανασκαφές στο χώρο της ιστορικής Βασιλικής, έχει κάνει την πρώτη δημόσια αναφορά στην ιδιάζουσα για την Καθολική εκκλησία σημασία τους (γνωστού όντος ότι ο Απόστολος Πέτρος είναι ο ιδρυτής της Καθολικής εκκλησίας).

Το 1968, ο τότε Πάπας Παύλος 6ος δήλωσε ότι, "υπάρχουν 'πειστικές' αποδείξεις πως αυτά είναι οστά του Απόστολου Πέτρου".
Στη λειτουργία συμμετείχαν περίπου 60 χιλιάδες Καθολικοί. Περίπου 1 λεπτό, ο Πάπας παρέμεινε αμίλητος σε περισυλλογή, έχοντας ανά χείρας πολύτιμα κειμήλια. Στο κυριακάτικο κήρυγμα, κάλεσε "να γίνει πραγματικότητα η ομόνοια και η Ειρήνη στην αγιασμένη γη της Συρίας, σε όλη την (Μέση) Ανατολή".
'Εκανε, όμως, και μία αναφορά στον λιμό που εξολόθρευσε μερικά εκατομμύρια πολιτών στην Ουκρανία, την σοβιετική εποχή, από την οποίο λιμό σήμερα συμπληρώθηκαν ακριβώς τα 80 έτη.
newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!