Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Game of Thrones»
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
«Game of Thrones» η σειρά με τα δεκάδες βραβεία και εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών…έρχεται από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 23.15 σε ΠΡΩΤΗ προβολή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Βασισμένο στα διεθνώς best seller βιβλία φαντασίας του R.R. Martin, η νέα αυτή σειρά της HBO εκτυλίσσεται σε έναν φανταστικό κόσμο όπου ζουν παράλληλα άντρες και γυναίκες τόσο έντιμοι όσο και ανήθικοι, όπως ακριβώς και στον πραγματικό, δικό μας, κόσμο.
Το «Game of Thrones» προβάλλεται σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Σε μια χώρα που τα καλοκαίρια μπορεί να διαρκέσουν δεκαετίες και οι χειμώνες μπορεί να κρατήσουν μια ζωή, οι ζυμώσεις είναι αναπόφευκτες. Από τις ραδιουργίες του Νότου και τα άγρια ανατολικά εδάφη στον παγωμένο Βορρά και το αρχαίο τείχος που προστατεύει πέρα από το σκοτάδι, δυο ισχυρές οικογένειες παίζουν το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού και όλα αυτά γίνονται για τον έλεγχο των επτά Βασιλείων της ηπείρου Westeros. Η προδοσία, η λαγνεία, οι ίντριγκες και οι υπερφυσικές δυνάμεις ταρακουνούν τις τέσσερις γωνιές των βασιλείων και δίνεται ένας αιματηρός αγώνας για το σιδερένιο θρόνο. Ένας αγώνας που όμως θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Στο «Game of Thrones» θα παρακολουθήσουμε βασιλιάδες και βασίλισσες, ιππότες και αποστάτες, ψεύτες και ευγενείς να ανταγωνίζονται όλοι για την εξουσία.
Όταν η HBO προσέγγισε τον George R.R. Martin, συγγραφέα της μπέστσελερ σειράς βιβλίων με τίτλο “A Song of Ice and Fire”, ζητώντας του να προσαρμόσει τα βιβλία του για την τηλεόραση, κατάλαβε ότι οι δημιουργοί της ήθελαν μια πιστή προσαρμογή των βιβλίων του και μάλιστα την περίμεναν με μεγάλο ενθουσιασμό.
«Όταν έγραφα για την τηλεόραση και παρέδιδα τα πρώτα δείγματα δουλειάς μου, όλοι μου έλεγαν ότι ήταν πολύ φιλόδοξα και πολύ δαπανηρά και έτσι επειδή είχα κουραστεί από τους περιορισμούς του Hollywood, αποφάσισα γράψω το “A Song of Ice and Fire” και να συμπεριλάβω Δράκους, Κάστρα, μάχες και όσους χαρακτήρες ήθελα» δήλωσε ο George R.R. Martin. Έτσι βρέθηκε να είναι ο συγγραφέας της πιο πολυδιαβασμένης σειράς βιβλίων. Το περιοδικό Time έχει γράψει διθυράμβους για τον George R.R. Martin, περιγράφοντας τον ως “τον καλύτερο” στα μυθιστορήματα επικής φαντασίας.
Αν και το «Game of thrones» είναι μια φανταστική ιστορία, ωστόσο είναι εμπνευσμένη από πολλά ιστορικά γεγονότα όπως για παράδειγμα τον πόλεμο των Ρόδων που ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στην Αγγλία για την διαδοχή του θρόνου από το 1455 μέχρι το 1485.
“Το Game of Thrones είναι μια ιστορία επικής φαντασίας που περιγράφει όλα τα είδη των συγκρούσεων που προκύπτουν όταν παίζεται το παιχνίδι της εξουσίας. Αλλά στην πραγματικότητα, όσα βλέπουμε στο Game of Thrones είναι κάτι περισσότερο από πολιτική. Θίγονται ζητήματα πίστης, λαγνείας, σεξουαλικής εμμονής, επιθυμίας , ανυπακοής. Σε αυτόν τον κόσμο, όταν παίζεται το παιχνίδι του θρόνου, κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα πεθάνει, η τιμή και το έλεος δεν έχουν καμία θέση όταν παίζεται το παιχνίδι του θρόνου.” έχει επισημάνει ο George R.R. Martin.

Η σειρά γυρίστηκε στο Studio Hall Paint, στο Μπέλφαστ και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς και στη Μάλτα.
Πρωταγωνιστούν: Sean Bean (Eddard Stark), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow), Richard Madden (Robb Stark), Iain Glen (Jorah Mormont), Lena Headey (Cersei Lannister)
«Game of thrones» μια σειρά που πατά με μαεστρία ανάμεσα στη διπροσωπία και την προδοσία, στην ευγένεια και την τιμή, στην κατάκτηση και το θρίαμβο.
Σε αυτό το παιχνίδι, ή κερδίζεις ή πεθαίνεις!…
http://www.panoramapress.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!