Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Χρωστάς στην Εφορία; Δώσε ένα ακίνητο! Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν και να συμψηφίζουν τα χρέη τους με ακίνητα που θα μεταβιβάζουν - χαρίζουν στο Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτόν θα αποφεύγουν τις ποινικές διώξεις και τη... φυλακή. 


Όσοι χαρίζουν στο Δημόσιο ένα ακίνητο θα αποφεύγουν διώξεις και... φυλακή Διάταξη που αναμένεται να περιληφθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτου, θα επιτρέπει στους φορολογουμένους που αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο ή μέρος των οφειλόμενων φόρων με μετρητά: 

1. Να μεταβιβάζουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου αναλαμβάνει να εξοφλήσει τις οφειλές που είχε προς το Δημόσιο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης - οφειλέτης του Δημοσίου. Κυριότητα 

2. Να μεταβιβάζουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου. Μάλιστα σε περίπτωση μεταβίβασης της πλήρους κυριότητας του ακινήτου στο ελληνικό Δημόσιο, η τυχόν διαφορά υπέρ του ελληνικού Δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και του οφειλόμενου φόρου δεν επιστρέφεται. 

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ θα βρίσκονται συμβολαιογράφοι, φύλακες μεταγραφών και οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων αν προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, μεταγράψουν τίτλους ή καταχωρίσουν ακίνητα των οποίων οι υπόχρεοι δεν θα έχουν πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!