Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Όντας άνεργοι, να
στηνόμαστε νωρίς-νωρίς στο περίπτερο περιμένοντας να πάρουμε στα χέρια
μας την εφημερίδα των μικρών αγγελιών και να ξεφυλλίζουμε υπομονετικά
τις σελίδες για να διαπιστώσουμε αν «παίζει» κάτι. Όχι ότι σήμερα η
διαδικασία ανεύρεσης εργασίας είναι λιγότερο ψυχοφθόρα. Κάθε άλλο.
Τουλάχιστον, το Internet μας παρέχει τα μέσα για να αναζητούμε θέσεις
εργασίας εύκολα, γρήγορα και άμεσα.
Πώς όμως μπορείτε να οργανώσετε την έρευνά σας για να μην χάνετε χρόνο; Το «μυστικό» είναι να επισκέπτεστε σε καθημερινή βάση τις 6-7 σελίδες που ασχολούνται με την συλλογή μικρών αγγελιών. Οι περισσότερες από αυτές, έχουν αναπτύξει σύγχρονες μηχανές αναζήτησης οι οποίες σας επιτρέπουν να εντοπίσετε μόνο τις κενές θέσεις εργασίας που σας αφορούν. Τα κριτήρια επιλογής; Γεωγραφικά, επαγγελματικά, ωράριο απασχόλησης κλπ. Οι ιστοσελίδες εξεύρεσης εργασίας έχουν εξελιχθεί αρκετά. Σας επιτρέπουν να «ανεβάσετε» το βιογραφικό σας, να κάνετε αναζήτηση με συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ μερική απασχόληση, εργασία από το σπίτι, εργασία κοντά στο σπίτι κλπ) ή ακόμη και να σας ειδοποιούν με e-mailκάθε φορά που εργοδότης ανεβάζει μια αγγελία που ταιριάζει στο προφίλ σας. Ποιους «σταθμούς» θα πρέπει να περιλαμβάνει η έρευνα σας; Δημοσιεύουμε έναν κατάλογο (όχι εξαντλητικό) με ιστοσελίδες που μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τις κενές θέσεις εργασίας.
- ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ δημοσιεύει στην ιστοσελίδα τις θέσεις εργασίας που γνωστοποιούνται από τους εργοδότες. Θα βρείτε έναν κατάλογο με περισσότερες από 3500 θέσεις ο οποίος ανανεώνεται τακτικά. Επίσης, στη σελίδα μπορείτε να ανεβάσετε το βιογραφικό σας καθώς αντίστοιχα και οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν τις δικές τους αγγελίες.
3. Kariera.gr. Από τις δημοφιλέστερες σελίδες, μεταξύ άλλων διαθέτει και μηχανισμό ειδοποίησης όσων εγγραφούν.
4. Skywalker. Παρέχει υπηρεσίες και σε εργοδότες αλλά σε αναζητούντες εργασία για τους οποίους αναλαμβάνει την προώθηση του βιογραφικού τους.
5. Aggeliopolis.gr. Η ιστοσελίδα διαφημίζει ότι έχει 744.000 αγγελίες. Φυσικά, δεν αφορούν όλες σε αναζήτηση εργασίας. Υπάρχει ταξινόμηση ανά γεωγραφική περιοχή.
6. Jobicious.com. Και σε αυτή τη σελίδα παρέχονται υπηρεσίες σε εργοδότες και υποψήφιους εργαζόμενους.
7. Cosmosjobs.com
Προσοχή: μπορεί να σας φαίνεται περιττό να εγγραφείτε σε όλες αυτές τις σελίδες. Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτές οι σελίδες παρέχουν υπηρεσίες και σε εργοδότες οι οποίοι μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν κάνοντας μια αναζήτηση στα ηλεκτρονικά βιογραφικά της βάσης δεδομένων. Με ποιους εργοδότες συνεργάζεται η κάθε ιστοσελίδα, ο αναζητών, δεν μπορεί να το γνωρίζει. Τι του μένει; Να μοιράσει το βιογραφικό του και ότι γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιον χαμογελά η τύχh. Επίσης, μην ξεχνάτε να κάνετε και μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Όλο και κάποιο διαγωνισμό θα αρχίσει να βγάζει το δημόσιο καθώς η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να γίνουν τόσες προσλήψεις όσες και οι απολύσεις.
http://www.fpress.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου