Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η αλλαγή του καιρού σηματοδοτεί και την εμφάνιση ιώσεων, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται, ειδικά από τότε που άνοιξαν τα σχολεία.
Τα παιδιά που ήδη προσβλήθηκαν από κάποιον ιό, είναι προς το παρόν λίγα αλλά ήδη στα εξωτερικά ιατρεία των παιδιατρικών νοσοκομείων σημειώνεται αύξηση περιστατικών από γαστρεντερίτιδες, λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού και κρυολόγημα.

Καθώς όμως η θερμοκρασία πέφτει, θα πρέπει να λάβουμε και τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι 200 και πλέον ιοί του κρυολογήματος που καραδοκούν να μας βρουν με ενισχυμένο το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι ώστε η δράση του ιού να προκαλέσει ηπιότερα συμπτώματα.

Η ενίσχυση του οργανισμού γίνεται κυρίως μέσω της υγιεινής διατροφής με κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, για τον περιορισμό της μετάδοσης των ιών.

Πρόληψη των ιώσεων με το πλύσιμο των δοντιών

Επίσης, οι Οδοντιατρικές Ομοσπονδίες ανά τον κόσμο, συστήνουν συχνό πλύσιμο των δοντιών, καθώς έχει βρεθεί ότι τα παιδιά που πλένουν καλά τα δόντια τους, προσβάλλονται 60% λιγότερο από ιώσεις!
http://www.onmed.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!