Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013


Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1969 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους και το Μαρούσι. Είναι παιδί ναυτικού (ο πατέρας του ήταν ασυρματιστής σε εμπορικά πλοία) ενώ έχει και μια μεγαλύτερη αδερφή. Θεωρεί τα παιδικά του χρόνια “ευτυχισμένα και πολύ συνηθισμένα”.
Το να γίνει τραγουδιστής δεν ήταν το όνειρό του αλλά από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική. Όταν ήταν 12 χρονών πήρε την πρώτη του κιθάρα ενώ συμμετείχε και σε χορωδίες. Μεγαλώνοντας θέλησε να ασχοληθεί με την πληροφορική και να γίνει ηλεκτρονικός, προγραμματιστής Η/Υ ή κάτι τέτοιο. Δούλεψε σαν σερβιτόρος, πωλητής, σχεδιαστής, εργάτης και έμαθε τι είναι η καθημερινή δουλειά και πώς βγαίνει το μεροκάματο.
Το 1990, μετά από μια τυχαία συνάντηση με τον Χρήστο Κωνσταντίνου και την παρότρυνση κάποιου φίλου άρχισε να εμφανίζεται στο Περιβόλι τ’ Ουρανού τραγουδώντας παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα. Εκεί τραγούδησε για πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο δίπλα στον Δημήτρη Κοντογιάννη. Το 1993 τραγούδησε στο Ντουζένι πλάι στον Μπάμπη Γκολέ. Αυτά τα χρόνια δεν είχε μοναδικό σκοπό του να βγάλει δίσκο γι’ αυτό και είχε την υπομονή να περιμένει και μπόρεσε να απορρίψει τις όποιες προτάσεις του είχαν γίνει.
Όλα αυτά, μέχρι το 1995 που γνωρίζει τον Άγγελο Σφακιανάκη, ο οποίος με τη σειρά του τον συστήνει στην Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η τελευταία, έψαχνε τότε έναν νέο τραγουδιστή για τις καλοκαιρινές της συναυλίες. Έτσι βρέθηκε τον Αύγουστο του 1995 στο Βόλο να τραγουδάει για πρώτη φορά όρθιος σε συναυλία μπροστά σε 3000 ανθρώπους μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Στην περιοδεία αυτή γνώρισε και τον Αντώνη Μιτζέλο.
Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το 1996 με τίτλο «Αθώος Ένοχος», σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Άρη Δαβαράκη. Ήδη από την αρχή της κυκλοφορίας του ακούστηκε η “Αλεξάνδρεια” και το “Λέει, λέει, λέει”.
Δείτε το βίντεο:
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!