Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Φίλες και φίλοι του starxeiamas.blogspot.gr καλώς ήλθατε στη νέα μας στήλη  weekend στα γήπεδα. Από τη στήλη αυτή θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά γεγονότα κάθε Σαββατοκύριακου, που παραδοσιακά ανήκει στους φιλάθλους όλων των ομάδων . Κι επειδή εδώ στην Ελλάδα τη χαρά αυτή μας την έχουν περιορίσει , αφού τα γήπεδα μας  αποτελούν,  ως επί το πλείστον, θέατρα συγκρούσεων και επιδείξεων πολεμικών ικανοτήτων και οι ομάδες κάθε άλλο παρά επαγγελματικά σωματεία που στόχο έχουν την παραγωγή θεάματος προς τους θεατές, το κύριο βάρος θα βρίσκεται στα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκεί που το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και θέαμα για όλη την οικογένεια. Φυσικά και θα υπάρχουν αναφορές   στο Ελληνικό πρωτάθλημα ,αφού το αίμα νερό δεν γίνεται, κι έτσι όσο κι αν μας πληγώνει , Σαββατοκύριακο σημαίνει γήπεδο, ραδιοφωνάκι και ΕΡΑσπορ.

Αρχικά θα σας ενημερώνω για τα σημαντικότερα παιχνίδια ανά ημέρα , με πληροφορίες σχετικά με την ώρα διεξαγωγής, ίσως και κάποια νέα των ομάδων αλλά σε καμιά περίπτωση η ενημέρωση αυτή δεν πρέπει να εκλειφθεί ως προτροπή για στοιχηματισμό με τον οποίο η συγκεκριμένη στήλη δεν έχει, και ούτε θα έχει, σχέση. Αργότερα  , και εφόσον οι περιστάσεις το επιτρέψουν, θα υπάρχουν και post game, από αγώνες που έχω παρακολουθήσει ή κάποιοι από εσάς είδατε και θέλετε να το συζητήσουμε.

Πάμε λοιπόν για …σέντρα.

Ας αρχίσουμε από το Σάββατο  5/10 και την Ισπανία όπου η πρωτοπόρος και αήττητη Barcelona υποδέχεται στο Camp Nou τη Vagiadolid των γνωστών μας από το πέρασμα τους από Ολυμπιακό και ΠΑΟ, Oscar και Manucho αντίστοιχα. Από τους πρωταθλητές θα απουσιάσουν οι τραυματίες Messi  και Mascerano αλλά δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα και θα επιδιώξουν να βελτιώσουν  ακόμα περισσότερο το ρεκόρ που ήδη κατέχουν δλδ καλύτερου ξεκινήματος στην Primera. Ώρα έναρξης 23.00.
Νωρίτερα στις 21.00 η  Real Madrid φιλοξενείται στη Βαλένθια από τη Levante όπου η ελληνική παροικία καλά κρατεί με τους Λουκά Βύντρα, Νίκο Καράμπελα αλλά και τους γνωστούς μας  Ivanschitz (ΠΑΟ), El Zhar ( ΠΑΟΚ) και Juanfran (ΑΕΚ). Η Βασίλισσα δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών αφού ήδη βρίσκεται στο -5 απo Barca και Atletico ενώ οι γηπεδούχοι στα 3 τρία ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στην έδρα τους μετρούν ισάριθμες ισοπαλίες.
Στην Αγγλία το ενδιαφέρον ξεκινά από νωρίς το μεσημέρι και στις 14.45 η Manchester City υποδέχεται την Everton. Οι «πολίτες» μετά το στραπάτσο από την Bayern καλούνται να επανέλθουν στις επιτυχίες και να πλησιάσουν την κορυφή από όπου υπολείπονται 5 βαθμούς και να υποσκελίσουν τον αντίπαλο τους που βρίσκεται στην 4η θέση.  Στην  Everton , που εκτός έδρας είναι φέτος αήττητη, αγωνίζονται οι Kevin Mirallas ( Ολυμπιακός) και Απόστολος Βέλιος ( Ηρακλής) που όμως δεν έχει πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Στις 17.00 το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο Anfield και στον αγώνα Liverpool Crystal Palace κυρίως για να δούμε αν οι κόκκινοι πήραν το μάθημα τους από τη γκέλα με την Southampton και διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Την ίδια ώρα η Fulham του Γιώργου Καραγκούνη θα ψάξει την πρώτη εντός έδρας νίκη της απέναντι στη Stoke city.
Μεγάλα παιχνίδια έχουμε αυτό το Σ/Κ στη Γερμανία. Στις 16.30 η πρωτοπόρος Dortmund δοκιμάζεται εκτός στην έδρα της 7ης Glandbach που φέτος εντός μετρά μόνο νίκες  ενώ στις 19.30 η έτερη συγκάτοικος της κορυφής Bayern  ταξιδεύει στο Leverkusen όπου η τοπική Bayer βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω και παρουσιάζει μέχρι στιγμής ιδιαίτερα δυνατή έδρα με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και τέρματα 12-4.
Στην Ιταλία τεράστιο ματς στις 21.45 με την πρωτοπόρο και αήττητη Roma ( 6 στα 6  τέρματα 7-1) να κάνει crash test στο Giuseppe Meazza απέναντι στην Inter.
Εντός συνόρων στις 16.00 έχουμε τη μάχη των μικρομεσαίων Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος, στις 18.15 το τοπικό ντέρμπι της Κρήτης μεταξύ Εργοτέλη-Πλατανιά και το πιο ενδιαφέρον ματς στις 20.30 στη Ν.Σμύρνη όπου ο Άρης θα ψάξει εναγωνίως το πρώτο τρίποντο της χρονιάς απέναντι στον Πανιώνιο.

Την Κυριακή 6/10 η διασκέδαση αρχίζει   στις  13.00 με την εκπληκτική Atletico Madrid να υποδέχεται την αδύναμη Celta de Vigo με σκοπό τη διεύρυνση του αήττητου ρεκόρ και την παραμονή στην κορυφή της Primera.
Από την Premier της Αγγλίας ξεχωρίζω στις 18.00 τον αγώνα της πρωτοπόρου Arsenal στην έδρα της Bromwich που προέρχεται από τον θρίαμβο επί της Man. United μέσα στο Old Trafford με 1-2. Εδώ αξίζει να σημειώσω ότι οι κανονιέρηδες εκτός έδρας έχουν 3 νίκες σε ισάριθμα ματς.
Το ματς της ημέρας όμως γίνεται πάλι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τορίνο με ώρα έναρξης 21.45 . Juventus-Milan σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι δυο ομάδες έρχονται από μάλλον δυσάρεστες ισοπαλίες στο Champion league, ιδιαίτερα οι Bianconeri. Κάθε απώλεια βαθμών θα είναι καταστροφική για τη Milan που ήδη βρίσκεται 10 βαθμούς !! από την κορυφή και κινδυνεύει να βρεθεί εκτός στόχου πολύ νωρίς. Την ίδια ώρα για τη Serie A ενδιαφέρον παιχνίδι και στη Ρώμη με τη Lazio να υποδέχεται τη Fiorentina.
Τέλος στην Ελληνική Superleague έχουμε στις 16.00 τον , θριαμβευτή του Anderlecht, Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Βέροια σε αγώνα με ελάχιστο ενδιαφέρον και πιθανό rotation από τον Michel, στις 18.15 Λεβαδειακός- Καλλονή, Ξάνθη-Απόλλων και Πανθρακικός- ΟΦΗ ενώ στο μοναδικό  ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας στις 20.30 , ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον ανανεωμένο ΠΑΟ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ
Σάββατο 5/10 ώρα 19.30  Leverkusen-Bayern  και   21.45 Inter-Roma
 Κυριακή 6/10 ώρα 21.45  Juventus-Milan

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!