Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πόσο μισθό παίρνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια "εθνική εκστρατεία αλληλεγγύης" με την ίδρυση ενός ταμείου, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει την προσφορά του για τους πολίτες που έχουν την μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη.
Κάλεσε διασήμους, οι οποίοι ήδη κάνουν δωρεές τροφίμων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να συνδράμουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εκστρατεία.
Παράλληλα τόνισε ότι αρκετοί υπουργοί του έχουν καταθέσει χρήματα σε αυτό τον λογαριασμό, υποστηρίζοντας ότι έχει συγκεντρωθεί ποσό 5.600.000 τουρκικών λιρών.
Μάλιστα, για να πείσει τον κόσμο, να δώσει χρήματα, για να μην καταρρεύσει η τουρκική οικονομία, η οποία είναι ήδη στα πρόθυρα κατάρρευσης, μετά τις αλχημείες του ίδιου του προέδρου και του γαμπρού του και υπουργού Οικονομικών της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τους μισθούς επτά μηνών για τον σκοπό αυτό.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sözcü, o μισθός του Ερντογάν, για το έτος 2020, ανέρχεται σε 81.250 λίρες τον μήνα. Δηλαδή, σύμφωνα με την ισοτιμία λίρας - ευρώ, ο Τούρκος πρόεδρος λαμβάνει μισθό 11.311 ευρώ κάθε μήνα για τις υπηρεσίες του στη χώρα. Και για την προσφορα των 7 μηνών που ανακοίνωσε, το ποσό ανέρχεται σε 568.750 τουρκικές λίρες, ήτοι κοντά στα 80.000 ευρώ.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!