Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

 AP Photo/Chris O'Meara

Ο Μάικλ Τζόρνταν εξακολουθεί να "πουλάει" παρά το γεγονός πως έχει αποσυρθεί από την δράση εδώ και δύο δεκαετίες. Το "The Last Dance" δε, ανέβασε ακόμη περισσότερο την αξία κάποιων συλλεκτικών αντικειμένων, αφού ξαναφούντωσε το ενδιαφέρον για οτιδήποτε έχει να κάνει με εκείνον και το παρελθόν του στους Σικάγο Μπουλς.

Κάπως έτσι, το βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε ότι ένα ζευγάρι παπούτσια που είχε φορέσει ο "Air" το 1985 πουλήθηκε αντί 615.000 δολαρίων! Πρόκειται για τα "Air Jordan 1 Highs" που φόρεσε στη διάρκεια φιλικού αγώνα στην Ιταλία, όταν έσπασε το ταμπλό σε προσπάθεια για κάρφωμα.

"Αυτό είναι το αυθεντικό παπούτσι που φορούσε εκείνη τη μέρα, μαζί με ένα κομμάτι γυαλί από την μπασκέτα που έσπασε κολλημένο στη σόλα" ανέφερε χαρακτηριστικά η Κέιτλιν Ντόνοβαν, προϊσταμένη των δημοπρασιών αθλητικών ειδών του Christie's.

Το προηγούμενο ποσό - ρεκόρ σε αντίστοιχη δημοπρασία με αντικείμενο που ανήκε στον Μάικλ Τζόρνταν ήταν τα 560.000 δολάρια, από διαδικασία που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!