Κυριακή 22 Μαρτίου 2020


Ο σταρ της μουσικής κάντρι Κένι Ρότζερς, με σταδιοδρομία άνω των 60 ετών στη μουσική σκηνή, πέθανε σε ηλικία 81 ετών, τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Ο τραγουδιστής του «Lady» με τα τρία Grammy «πέθανε ήρεμα στο σπίτι από φυσικά αίτια, έχοντας ιατρική φροντίδα και δίπλα στην οικογένειά του», δήλωσε εκπρόσωπος του τραγουδιστή.   Λόγω της εθνικής έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού ωστόσο, η οικογένεια σχεδιάζει μια μικρή ιδιωτική τελετή ενώ αναμένεται να ακολουθήσει δημόσια επιμνημόσυνη δέηση σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Ο διάσημος τραγουδιστής της κάντρι, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Τέξας, είναι γνωστός για μια σειρά από επιτυχίες, όπως οι: «The Gambler», «Lucille» και «Islands in the Stream».
Ο Κένι Ρότζερς (Kenneth Ray Rogers), τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός, δισκογραφικός παραγωγός και επιχειρηματίας μέλος της Country Music Hall of Fame, γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1938. 


Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1950, με τον τζαζίστα Bobby Doyle και το 1961 έγινε μέλος του folk σχήματος The New Christy Minstrels ως μπασίστας, κιθαρίστας και τραγουδιστής.   Το 1967 μαζί με άλλα μέλη της ομάδας εγκατέλειψαν το μουσικό σχήμα και δημιουργούν την μπάντα The First Edition, με την οποία ερμήνευσε και το πρώτο του μεγάλο hit «Just Dropped In».   Σταδιακά απέκτησε ηγετικό ρόλο στη μπάντα αλλά το 1975-1976 διαλύθηκε και ο Ρότζερς ξεκινησε μία μακρά και επιτυχημένη σόλο καριέρα, η οποία σφραγίστηκε από συνεργασίες με τους Dolly Parton, Sheena Easton και Lionel Richie. 


Το τραγούδι του «The Gambler» του 1978, του απέφερε το πρώτο του βραβείο Grammy (1980) και αμέσως θα του έδωσε την ευκαιρία να ενσαρκώσει και τηλεοπτικά την ομώνυμη περσόνα σε μία σειρά υποψήφια στα Emmy. 

Τον Σεπτέμβρη του 1980 ερμήνευσε το «Lady» σε στίχους και μουσική του Lionel Richie και κατέκτησε για πάντα μία θέση στις καρδιές του κοινού, ως ένας ερμηνευτής της αιώνιας αγάπης.    Παρόλο που ήταν από τους πιο επιτυχημένους δημιουργούς στην country μουσική, είχε παρακαταθήκη περισσότερων από 120 επιτυχημένων τραγουδιών σε διάφορα είδη μουσικής, φτάνοντας στην κορυφή των charts της pop και country μουσικής, όπου παρέμεινε για 200 εβδομάδες στις ΗΠΑ.   Θεωρείται ένας από  τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών με 100 εκατ. δίσκους σε παγκόσμιες πωλήσεις.   Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, ο Κένι Ρότζερς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το προσκήνιο μετά από μια τελευταία περιοδεία για να περάσει περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό του και τους γιους του.
Ψηφίστηκε ως «αγαπημένος τραγουδιστής όλων των εποχών», το 1986, από τους αναγνώστες του USA Today και του People ενώ έχει βραβευτείτε με AMA, Grammy, ACM και CMA καθώς και ειδικό βραβείο το 2003 για την συνολική προσφορά του επί έξι δεκαετίες.   Εκτός από τραγουδιστής εμφανίστηκε και σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές αλλά και στο κινηματογραφικό «Six Pack» του 1982.   Επίσης, ήταν συνιδρυτής της αλυσίδας εστιατορίων Kenny Rogers Roasters σε συνεργασία με τα τον πρώην CEO της Kentucky Fried Chicken, John Y. Brown Jr. 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!