Σάββατο 28 Μαρτίου 2020


Το λανσάρισμα της επόμενης σειράς συσκευών iPhone, που ίσως ονομάζεται iPhone 12, ενδέχεται να καθυστερήσει έως και δύο μήνες καθώς τόσο η ίδια η Apple όσο και οι προμηθευτές της αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 
 
Αυτά υποστηρίζει ομάδα αναλυτών της JP Morgan τονίζοντας σε πρόσφατο σημείωμά τους ότι η καθυστέρηση του λανσαρίσματος για ένα ή δύο μήνες είναι κάτι που “μπορεί πραγματικά να συμβεί”. Το ενημερωτικό σημείωμα εκδόθηκε μόλις χθες, 25 Μαρτίου. 
 
Πιο αναλυτικά, επισημαίνεται ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στα ταξίδια λόγω του νέου κορωνοϊού μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην πιστοποίηση μέσω δοκιμών τόσο επιμέρους συστημάτων του νέου iPhone όσο και του τελικού προϊόντος. Αυτό το ενδεχόμενο θα οδηγούσε μοιραία σε καθυστέρηση της επίσημης παρουσίασης του επόμενου smartphone της Apple. 
 
Το Bloomberg ανέφερε πρόσφατα ότι το ξέσπασμα του Covid-19 ενδεχομένως καταστήσει δύσκολη για την Apple την δοκιμή των πρώτων εκδόσεων της νέας συσκευής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει επιπλέον να αποστείλει μηχανικούς στην Κίνα, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια συναρμολόγησης, ώστε να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός των τηλεφώνων. 
 
Πάντως, οι αναλυτές της JP Morgan θεωρούν ότι η πιθανή καθυστέρηση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους δύο μήνες. “Πιστεύουμε ότι μία καθυστέρηση 1-2 μηνών στο λανσάρισμα του νέου iPhone μπορεί να συμβεί, αλλά είναι απίθανο η καθυστέρηση να ξεπεράσει το τρίμηνο” αναφέρουν οι αναλυτές στο σημείωμά τους, για να συμπληρώσουν ότι “η καθυστέρηση στην ανάπτυξη των αμερικανικών δικτύων 5G, με δεδομένους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που ισχύουν σήμερα, είναι πιθανό να αποτελέσει την κύρια αιτία καθυστερήσεων στο λανσάρισμα νέων συσκευών 5G, συνολικά”. 
 
REUTERS/ANDREW KELLY
FILE PHOTO: People look at iPhones at the World Trade Center Apple Store during a Black Friday sales event in Manhattan, New York City, U.S., Nov. 23, 2018. REUTERS/Andrew Kelly/File Photo
Σύμφωνα με το Business Insider, η πανδημία έχει προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία της Apple σε επίπεδο κεντρικών αποφάσεων, λειτουργίας σημείων λιανικής πώλησης και σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Apple ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει ότι δεν αναμένεται να επιτύχει τους στόχους εσόδων για το τρέχον τρίμηνο (β’ οικονομικό τρίμηνο της Apple), ενώ πρόσφατα αποφάσισε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικής εκτός Κίνας μέχρι νεοτέρας. Στο ίδιο πνεύμα ακυρώθηκε και το ετήσιο συνέδριο για τους developers της εταιρείας, ίσως το μεγαλύτερο event για την Apple κάθε χρόνο. 
 
Ωστόσο, πέρα από την εκτίμηση των αναλυτών της JP Morgan, θα πρέπει να τονιστεί ότι η Apple ξεκινά την μαζική παραγωγή των νέων συσκευών iPhone κάθε Μάιο άρα, θεωρητικά τουλάχιστον, η αμερικανική εταιρεία ίσως βρίσκεται ακόμα εντός προγραμματισμού αφού οι ανακοινώσεις και επίσημες παρουσιάσεις πραγματοποιούνται κάθε φθινόπωρο. 
 
Τέλος, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε έναν ακόμη πιθανό λόγο καθυστέρησης. Σύμφωνα με την Nikkei Asian Review, η Apple θεωρεί ότι η τωρινή κατάσταση με τον νέο κορωνοϊό δεν είναι ιδανική για να οδηγήσει το καταναλωτικό κοινό στην ανανέωση των συσκευών του ακόμα και αν πρόκειται για το πρώτο iPhone που θα έχει ικανότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G. Αναλυτής της Nikkei Asian Review αναφέρει υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι η Apple “χρειάζεται το πρώτο της 5G iPhone να είναι μία μεγάλη επιτυχία”, με δεδομένο μάλιστα ότι ο ανταγωνισμός έχει ήδη παρουσιάσει 5G συσκευές.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!