Σάββατο 28 Μαρτίου 2020


O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι ασφαλισμένοι έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν ιατρικές συνταγές μέσω mail ή sms. Η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης θα πραγματοποιείται μέσω του gov.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας επιλέγοντας την κατηγορία «Υγεία – Πρόνοια» και μετά την υποκατηγορία «φάκελος υγείας». Στη συνέχεια μπαίνουν με τους κωδικούς taxis και το ΑΜΚΑ, τους ζητείται αριθμός κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να παραλάβουν τον κωδικό που θα επιδείξουν στον φαρμακοποιό, για να εκτελέσει την συνταγή τους. Η υπηρεσία θα είναι προαιρετική, όπως είπε ο υφυπουργός.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει και στην απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ολλανδία αλλά και τη Γερμανία (σ.σ. στην περίπτωση αυτή, εκτός από αυτές που έχουν προορισμό την Αθήνα). Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλίας, υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού, θα επιτρέπονται πτήσεις από αυτές τις χώρες μόνο για κρατικούς, στρατιωτικούς και υγειονομικούς λόγους. Η απαγόρευση ξεκινάει από αύριο στις 3 το πρωί μέχρι τις 15 Απριλίου στις 3 το πρωί.
Παράλληλα ο υφυπουργός επιτέθηκε σε όσους Έλληνες θέλουν να επαναπατρισθούν από «επικίνδυνες» χώρες όπως η Βρετανία, τονίζοντας ότι «όσο κι αν φωνάζουν αν δεν έχουν σοβαρό λόγο θα πρέπει να μείνουν εκεί».
«Λουκέτο» στις λαϊκές αγορές; 
Νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οριστικά οι λαϊκές αγορές . Όπως είπε παρατηρήθηκε σήμερα ότι σε πολλές από αυτές δεν υπήρχε συμμόρφωση με τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης και παρότι «θέλουμε ανοιχτές τις λαϊκές αγορές», σε περίπτωση επανάληψης αυτών των φαινόμενων:
-Από Δευτέρα ως πρώτο μέτρο που θα λαμβάνεται, σε περίπτωση που σε συγκεκριμένες λαϊκές αγορές υπάρχουν αναφορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, τότε θα κλείνουν οριστικά.
– Αν παρατηρείται γενικότερη μη συμμόρφωση στα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης, «τότε όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι», δηλαδή, οριστικό «λουκέτο» σε όλες τις λαϊκές αγορές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!