Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020


Στόχος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έγινε στο λιμάνι της Τρίπολης ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο, που είχε ξεκινήσει από την Τιυρκία και μετέφερε πολεμοφόδια, σύμφωνα με πηγές του δικτύου Al Arabiya.
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γιασάν Σαλαμέ επιβεβαίωσε την επίθεση κατά του τουρκικού πλοίου με ρουκέτες, χωρίς να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.
Ανταποκριτής του Reuters στην Τρίπολη, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ, ανέφερε πως διέκρινε πυκνούς καπνούς από το λιμάνι, ενώ πηγές ανέφεραν πως έχει χτυπηθεί και μια αποθήκη.
O βομβαρδισμός του Τούρκικου πλοίου έγινε γνωστός από τον ίδιο τον στρατό του Χαφτάρ μέσω ανάρτησης στο Faceboook.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από την τουρκική πλευρά σχετικά με το συμβάν.
Κατέστρεψε και την αίθουσα επιχειρήσεων του GNA
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο LNA ανακοίνωσε επίσης ότι κατέστρεψε μια αίθουσα επιχειρήσεων της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην περιοχή Ράμλα στα νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης.
«Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Λιβύης κατόρθωσαν (τη Δευτέρα) το βράδυ να καταστρέψουν την αίθουσα επιχειρήσεων GNA στη Ράμλα της νότιας Τρίπολης που είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και δεκάδες τραυματίες» ανέφερε στρατιωτική πηγή.
Υπενθυμίζεται πως η Λιβύη είναι χωρισμένη σε δύο διαφορετικά κέντρα εξουσίας – ένα εκλεγμένο κοινοβούλιο στην ανατολική χώρα, υποστηριζόμενο από τον LNA και από την άλλη το GNA, με επικεφαλής τον Φαγιέζ Σάρατζ, στη δυτική χώρα, το οποίο και στηρίζει η Τουρκία.
Μια απόπειρα ανακωχής τέθηκε σε ισχύ μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων κομμάτων της Λιβύης στις 12 Ιανουαρίου όταν και οι δύο πλευρές φαίνονταν πρόθυμες να συμφωνήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια συνομιλιών στη Μόσχα με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Ωστόσο μέχρι στιγμής υπογραφεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!