Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020


«Η φήμη για το πραξικόπημα είναι αχαριστία προς τον λαό. Αν υπάρχουν κάποιοι που σχεδιάζουν πραξικόπημα και θέλουν να στρέψουν τα όπλα εναντίον του λαού να ξέρουν πως δεν θα πετύχουν αν δεν χύσουν το αίμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων!» δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
«Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα μείνει κανένας ζωντανός», συμπλήρωσε. Ανέφερε, επίσης, ότι «πραξικόπημα σημαίνει σκοτάδι, σημαίνει εμφύλια σύγκρουση. Θα σημάνει την ταφή και το τέλος της Τουρκίας».
«Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα κι έχει αποδείξει πως είναι πιστός στη δημοκρατία», δήλωσε από πλευράς του ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ.
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις των δυο πολιτικών, προέκυψαν σαν απάντηση σε δημοσιογραφικά ερωτήματα, στο περιθώριο εκδηλώσεων των κομμάτων τους και με αφορμή μια έκθεση που κυκλοφόρησε προ ημερών από την αμερικανική ΜΚΟ Rand Corporation (έχει τη στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και άλλων ιδιωτικών οργανισμών), στα τέλη Ιανουαρίου.
Πριν από λίγες εβδομάδες ο Τούρκος συνταγματολόγος Abdülkadir Selvi είχε γράψει πως οι φήμες για μία νέα πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στο ΑΚΡ αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πολιτικού χάους στην χώρα και στην αναζωπύρωση της κυριαρχίας του στρατού στην πολιτική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!