Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019


Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο Λευκό Οίκο, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υποστήριξε πώς οι κινήσεις Τραμπ στα θέματα της Τουρκίας γίνονται με γνώμονα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα της οικογένειάς του και πώς κανείς σύμβουλος του δεν είναι σύμφωνος.
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον κατηγόρησε την κόρη και τον γαμπρό του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής ομιλίας την περασμένη εβδομάδα, στο Μαϊάμι.
Υποστήριξε ότι η προσέγγιση του πρώην αφεντικού του και της αμερικανικής πολιτικής για την Τουρκία γίνεται με προσωπικά ή οικονομικά συμφέροντα, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που ήταν παρόντες σε αυτή την ιδιωτική ομιλία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
Σύμφωνα με έξι άτομα που ήταν εκεί, ο Μπόλτον αμφισβήτησε επίσης τα πλεονεκτήματα του κ. Τραμπ, εφαρμόζοντας την επιχειρησιακή του διάθεση στην εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να προσεγγιστούν, όπως η εντολή win-or-lose που οδηγεί τις διαπραγματεύσεις για τα ακίνητα, και μετά πας σε κάτι άλλο.
Η περιγραφή ήταν μέρος ενός ευρύτερου πορτρέτου που έκανε ο Μπόλτον για έναν πρόεδρο ο οποίος δεν έχει κατανοήσει τη διασυνδεδεμένη φύση των σχέσεων στην εξωτερική πολιτική και την ανάγκη για συνέπεια.
Ο Μπόλτον δήλωσε σε μία συγκέντρωση των μεγαλύτερων πελατών της Morgan Stanley ότι ήταν πιο απογοητευμένος με τον Τραμπ για το χειρισμό του στα θέματα που αφορούν την Τουρκία. Σημειώνοντας την ευρεία δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας μετά την αγορά από τον Ερντογάν του ρωσικού συστήματος S-400,ο Μπόλτον δήλωσε ότι η αντίσταση του Τράμπ προς την κίνηση ήταν παράλογη.
Ο Μπόλτον δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει μια προσωπική ή επιχειρηματική σχέση που υπαγορεύει τη θέση του κ. Τραμπ για την Τουρκία, επειδή κανένας από τους συμβούλους του δεν είναι ευθυγραμμισμένος μαζί του για το θέμα.
Πηγή: hellasjournal
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!