Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Οι πιο δροσερές συνταγές με καρπούζι
Ντάκιρι Καρπούζι


Υλικά: 220 γρ. καρπούζι (1 ½ κούπα), κρύο, καθαρισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, 22 ml (1 ½ κουταλιά σούπας) χυμό λάιμ, φρεσκοστιμμένο, 75 ml (1/4 κούπας και 1 κουταλιά σούπας) λευκό ρούμι, 22 ml (1 ½ κουταλιά σούπας) Triple Sec (ή Cointreau), 13 γρ. (1 κουταλιά σούπας) ψιλή ζάχαρη, 8 μεγάλα παγάκια, τριγωνικές φέτες καρπουζιού μαζί με τη φλούδα για το γαρνίρισμα των ποτηριών

Εκτέλεση: Ρίχνουμε τα κομμάτια καρπουζιού και το χυμό λάιμ μέσα στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το ρούμι, το Triple Sec, τη ζάχαρη και τα παγάκια και αναμειγνύουμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το ντάκιρι σε ποτήρι για κοκτέιλ (καλό είναι να έχουμε βάλει το ποτήρι στο ψυγείο για να είναι παγωμένο) και γαρνίρουμε με μια τριγωνική φέτα καρπουζιού.

Συνταγή από εδώ.

Σορμπέ Καρπούζι


Υλικά: 120 γρ. νερό, 120 γρ. ζάχαρη, ξύσμα από 1 λεμόνι, 700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια

Για τη διακόσμηση: κομματάκια καρπούζι

Εκτέλεση: Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.

Συνταγή από εδώ.

Σαλάτα με φέτα και καρπούζι


Υλικά: 500 γρ. καρπούζι, κομμένα σε κυβάκια 2 εκ., 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια 2 εκ., φύλλα ρόκας, κόλιανδρος, 4-5 φύλλα μαϊντανού, 4-5 φύλλα δυόσμου , 1 κ.γ. μαυροσούσαμο, 1 κ.σ. ανθόνερο , 1 κ.γ. σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι, 1 πρέζα ανθό αλατιού, πιπέρι, 6 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση: Σε ένα πιάτο βάζουμε το καρπούζι και τα κομμάτια φέτας.  Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας, κόλιανδρου, μαϊντανού και δυόσμου.  Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το μαυροσούσαμο, το καβουρδίζουμε λίγο και το ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα μας.  Ψεκάζουμε τη σαλάτα με λίγο ανθόνερο, ρίχνουμε λίγο σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι, ανθό αλατιού και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι.

Συνταγή από εδώ.

Smoothie με καρπούζι και γιαούρτι


Υλικά: 4 φέτες καρπούζι, 1 φλ. γιαούρτι με 2% λιπαρά, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, λίγο σιρόπι βανίλιας, 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα.
Συνταγή από εδώ.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!