Τρίτη 26 Μαρτίου 2019


Το πολυαναμενόμενο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Νορβηγίαςυποδέχτηκε τους πρώτους του πελάτες, την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Το εντυπωσιακό Under είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης.
Το εστιατόριο Under, που στα νορβηγικά σημαίνει θαύμα, είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό κτίσμα, που σχεδιάστηκε από τη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρία Snoehetta, η οποία σχεδίασε επίσης την ‘Οπερα του ‘Οσλο και το Εθνικό Μουσείο – Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Στην όψη μοιάζει με φαρδύ συμπαγή σωλήνα, ένα μέρος του οποίου είναι βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ εσωτερικά το επάνω τμήμα του είναι καλυμμένο με ξύλινες σανίδες, ενώ μία σκάλα 8 μέτρων οδηγεί στο κάτω μέρος του, όπου βρίσκεται η μεγάλη τραπεζαρία όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 40 άτομα. Η αίθουσα χωρίζεται από την θάλασσα με ένα τεράστιο παράθυρο που προσφέρει απίστευτη θέα στον βυθό.

«Η γοητεία είναι ακριβώς αυτή η μετάβαση, που ενώ είσαι πάνω από το νερό φτάνεις κάτω από τη θάλασσα, καθώς διασχίζεις το κτίριο. Το μεγάλο παράθυρο δείχνει το υποθαλάσσιο περιβάλλον όχι όπως ένα ενυδρείο, αλλά την πραγματική εικόνα», δήλωσε ο ιδρυτής της Snoehetta, Κέτιλ Τρένταλ Τούρσεν.
Ο Τούρσεν σημείωσε επίσης, ότι η κατασκευή μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλη κακοκαιρία και είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέξει αυτό που αποκάλεσε «το κύμα του αιώνα». Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας, γεμίζει με φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, φιλτραρισμένο από το πρασινωπό χρώμα του νερού.

Όσο για την κουζίνα του, στο μενού περιλαμβάνονται 18 πιάτα, τα οποία βασίζονται σε τοπικά υλικά και θαλασσινά, ενώ κοστίζει έως 3.700 κορώνες (περίπου 380€) το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών. Η τιμή βέβαια δεν φαίνεται να εμποδίζει τη λαχτάρα του κόσμου να γευματίσουν στο εντυπωσιακό υποθαλάσσιο εστιατόριο, μιας και ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 κρατήσεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!