Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019


Ο σπουδαίος Γιόχαν Κρόιφ το 2013 επισκέφθηκε την Μονεμβασιά, αλλά και την Αθήνα. Κατά την διάρκεια των διακοπών του είχε πει πως σε μια πενταετία ο Άγιαξ θα είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα!
Ο αναμορφωτής της Μπαρτσελόνα, ο άνθρωπος που φύτεψε τους σπόρους ενός ολλανδικού μοντέλου το οποίο εφαρμόστηκε πρώτα από τον Άγιαξ και μετέπειτα στους Καταλανούς τρία χρόνια πριν από τον θάνατο του είχε επισκεφθεί την Μονεμβασιά και την Αθήνα,
Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μεταξύ άλλων εκείνη την εποχή είχε ερωτηθεί και για το μέλλον του Άγιαξ
Ο Κρόιφ, μολονότι η ολλανδική ομάδα απείχε παρασάγγας από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του παρελθόντος είχε εμφανιστεί βέβαιος πως ο «Αίαντας» θα επέστρεφε σε βάθος πενταετίας στις επιτυχίες.
«Ο Άγιαξ σε μια πενταετία θα είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα. Η επόμενη γενικά της ομάδας θα γράψει ιστορία. Θα με θυμηθείτε», είχε πει χαρακτηριστικά κάνοντας αναφορά και στον Λιονέλ Μέσι.
«Δεν χρειάζεται Μέσι ο Άγιαξ, χρειάζονται 11 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα γνωρίζουν την δουλειά τους στον αγωνιστικό χώρο».
Έπειτα από 21 χρόνια ο Άγιαξ κατάφερε το 2017 να προκριθεί στον τελικό του Europa League γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η χθεσινή εμφατική επικράτηση με 4-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» επανέφερε συνειρμικά τα λόγια του μεγάλου Κρόιφ!
Πηγή: gazzeta.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!