Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Καλοί τρόποι να εκτονώσεις τα νεύρα σουΝεύρα όλοι έχουμε, το θέμα είναι πώς θα τα διαχειριστούμε. Κάνοντας φασαρία; Κοπανώντας το χέρι μας ή το κεφάλι μας στον τοίχο; Μνιεχ. Μην προσεγγίσεις έτσι το πρόβλημα, δε θα σου βγει σε καλό.

Αντ’ αυτού δοκίμασε κάποιες από τις παρακάτω πιο ανώδυνες λύσεις κι αν ο θυμός σου δε λέει να φύγει, τότε ίσως θα πρέπει να το διαχειριστείς αλλιώς.

Αυνανίσου

Χα! Δεν το περίμενες να δεις αυτήν την επιλογή σε mainstream μέσο ε; Κι όμως, γιατί να το κρύψουμε; Η αυτοϊκανοποίηση είναι ανθρώπινη, αναγκαία και αρκετά αποτελεσματική σε περιπτώσεις άγχους ή θυμού. Για τα περαιτέρω δες εδώ.

Ζωγράφισε

Ό,τι σου έρθει στο μυαλό με βάση τα συναισθήματα που έχεις ή εναλλακτικά κάτι πιο «καλουπωμένο» και συνειδητοποιημένο. Η ζωγραφική είναι σίγουρος τρόπος εκτόνωσης μιας και μέσα από αυτή μπορείς να εκφράσεις άμεσα τα συναισθήματά σου. Στην τελική, μπορείς να βγάλεις και λεφτά από αυτό – πού ξέρεις;

Τραγούδα

Βάλε τσίτα το αγαπημένο σου τραγούδι - όσο πιο «σκληρό» τόσο το καλύτερο – και γίνε ο frontman που πάντα ήθελες να γίνεις αλλά δεν σε άφηναν οι γείτονες. Τώρα θα σε αφήσουν ακόμα και οι γείτονες, αρκεί να μην εκτελέσεις δισκογραφία Behemoth. Μπάντες που θα σε βοηθήσουν και πιθανώς να θες να ρίξεις ένα αυτί: Slipknot, Slayer, Pantera, Sepultura.

Σήκωσε σίδερα

Αντί να πλακώσεις κάποιον με το σίδερο, επίλεξε κάτι πιο ευχάριστο, μη ποινικά κολάσιμο και άκρως εκτονωτικό: πήγαινε στο γυμναστήριο. Εγγυημένα και αποδεδειγμένα η άσκηση βοηθά στην έκκριση «καλών» ορμονών που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα, ενώ – ποιος ξέρει – μπορεί η οργή σου να οδηγήσει σε προσωπικό ρεκόρ σε μια συγκεκριμένη άσκηση που καιρό πάλευες να αυξήσεις κιλά. Δοκίμασε: άρσεις θανάτου, πιέσεις στήθους σε πάγκο, καθίσματα, μονόζυγο. Προσοχή: καλό ζέσταμα πριν ξεκινήσεις.

Πάρε μερικές διαφραγματικές αναπνοές

Ο τρόπος που το στρες και η καθημερινότητα σε κάνει να αναπνέεις – από το στήθος με κοφτές ανάσες – είναι λάθος και σου προκαλεί ένα κάρο προβλήματα. Εν προκειμένω επιδεινώνει την κατάστασή σου και δε σε αφήνει να σκεφτείς ψύχραιμα. Για να εκτονώσεις κάπως τα νεύρα σου δοκίμασε να πάρεις μερικές μεγάλες, διαφραγματικές αναπνοές από το στομάχι τοποθετώντας το ένα σου χέρι στο στήθος και το άλλος το στομάχι και φροντίζοντας σε κάθε εισπνοή να «γεμίζει» αέρα η κοιλιά σου και όχι το στήθος. Μετά από δέκα βαθιές αναπνοές θα νιώσεις πιο ανάλαφρος.

Καν’τα όλα Λίμπα

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στου Ψυρρή υπάρχει ένα «δωμάτιο θυμού» στο οποίο μπορείς να τα σπάσεις όλα και να μην έχεις κανένα απολύτως μπλέξιμο. Λέγεται «Λίμπα» και σου προσφέρει ευρεία γκάμα αντικειμένων για να σπάσεις (από πιάτα μέχρι τηλεοράσεις), με τα απαραίτητα εργαλεία (ρόπαλα, λοστούς κ.α.) και την απαραίτητη ασφάλεια. Μάθε περισσότερα για αυτό εδώ.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!