Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019


Ο Όλυμπος ανοίγει τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τους Θεούς του Ολύμπου και να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής ιστορίας, σε ένα θεματικό υπερθέαμα 2100 τετραγωνικών μέτρων, από τις 4 Οκτωβρίου, στη ΔΕΘ - HELEXPO.
Στο πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό θεματικό πάρκο -το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η τεχνολογία συναντά το μύθο και μαζί δημιουργούν, ένα θέαμα αναφορά στους Θεούς του Ολύμπου.
Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας Θεούς και ανθρώπους; Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά το χρόνο; Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; Τι παράξενο είχε η γέννηση της Θεάς Αθηνάς;
Όλες οι απαντήσεις δια… στόματος εκλεκτών ηθοποιών, οι οποίοι συνεργάστηκαν γι’ αυτό το μεγάλο υπερθέαμα και δανείζουν τη φωνή και το ταλέντο τους, στους Θεούς του Ολύμπου.
Ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης - Δίας, Μαρία Σολωμού - Ήρα, Γιάννης Στάνκογλου - Ποσειδώνας, Γιάννης Βουρλιώτης  - Άρης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης - Απόλλωνας, Δημήτρης Πιατάς  - Ήφαιστος, Νάντια Μπουλέ - Άρτεμις, Δάφνη Λαμπρόγιαννη - Δήμητρα, Μαρία Ναυπλιώτου - Αφροδίτη, Αθηνά Μαξίμου - Εστία, Κατερίνα Λέχου -  Αθηνά.
Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν, με έξυπνο τρόπο, για την ιστορία και τη ζωή του κάθε Θεού, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί μέσα από τα αρχαία κείμενα.
Η μυθολογία αποτελεί κομμάτι του πολιτισμικού μας DNA και έχει πολλά να μας διδάξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!