Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019


Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε αμερικανούς αξιωματούχους να καταρτίσουν ένα σχέδιο «πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων» σε βάρος της Τουρκίας, μετά την επίθεση που έχει εξαπολύσει η ‘Αγκυρα στη βόρεια Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Μνούτσιν πρόσθεσε ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή «πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων» σε βάρος της Τουρκίας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν.
«Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις», είπε ο Μνούτσιν από τον Λευκό Οίκο. «Ο πρόεδρος θα τις χρησιμοποιήσει όταν κριθεί αναγκαίο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!