Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019


Ένα διπλό διαμάντι εξόρυξε η εταιρεία Alrosa στη Γιακουτία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, το διαμάντι έχει ηλικία που υπερβαίνει τα 800 εκατομμύρια χρόνια.
Όμως, η μοναδικότητα του συγκεκριμένου διαμαντιού στηρίζεται στη δομή του. Στο εσωτερικό του μετακινείται ελεύθερα ένα άλλο διαμάντι, με αποτέλεσμα να θυμίζει μήτρα.
Οι ειδικοί που μελέτησαν το εύρημα, δήλωσαν ότι πρόκειται για το πρώτο διαμάντι αυτού του είδους στην παγκόσμια ιστορία εξόρυξης διαμαντιών.
Η ρωσική εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών ανάφερε ότι το εν λόγω διαμάντι, παρά την περίπλοκη δομή του ζυγίζει μόλις 0,62 καράτια, ενώ ο όγκος του διαμαντιού που βρίσκεται στο εσωτερικό του είναι 6 κυβικά χιλιοστά και το βάρος του είναι 0,02 καράτια.
Η εταιρεία Alrosa είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών, στην οποία αναλογεί το 27% της παγκόσμιας εξόρυξη διαμαντιών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Δημοκρατία Σαχά ( Γιακουτία) στην περιοχή του Αχάνγκελς, όπως επίσης και στην Αγκόλα.
Το 2018 η Alrosa εξόρυξε διαμάντια 36,7 εκατομμυρίων καρατίων, ενώ τα κέρδη της το 2018 από τις πωλήσεις των προϊόντων της έφθασαν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!