Τρίτη 9 Ιουλίου 2019


Περισσότερες φακέςκουκιά και ξερά φασόλια: σε δέκα χρόνια, ο πλανήτης αναμένεται να καταναλώνει περισσότερα όσπρια, πηγή πρωτεϊνών, κάτι, ωστόσο, που δεν θα αναχαιτίσει την κατανάλωση κρέατος, λένε ειδικοί του FAO και του ΟΟΣΑ.
Μέχρι το 2028, η κατανάλωση οσπρίων, ριζών και βολβών αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,9% τον χρόνο παγκοσμίως, σύμφωνα με την έκθεση «αγροτικές προοπτικές» για την περίοδο 2019-2028 που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (FAO) και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Πρόκειται για την πιο μεγάλη αύξηση στα διατροφικά προϊόντα βάσης: όσον αφορά τα δημητριακά, η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,2% τον χρόνο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, τα ζωικά προϊόντα, τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα κατά 1,7%, η ζάχαρη και τα φυτικά έλαια κατά 1,8%.
Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης «πως στη διάρκεια των επόμενων δέκα χρόνων, η ζήτηση αγροτικών προϊόντων θα εξαρτηθεί κυρίως από τις ανάγκες (…) ενός αυξανόμενου και πιο εύπορου πληθυσμού».
Έτσι στην Ασία, όπου το εισόδημα ανά κάτοικο αναμένεται να αυξηθεί πολύ έως το 2028,η κατανάλωση κρέατος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5 κιλά το έτος ανά κάτοικο στην Κίνα και κατά 4 κιλά στη Νοτιοανατολική Ασία, σημειώνουν οι ειδικοί.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!