Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Οδηγούμε το νέο Skoda Scala
Η Skoda, περιλαμβάνεται στη λίστα με τις ταχέως ανερχόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η επιτυχία της στη παγκόσμια αγορά οφείλεται στο λανσάρισμα νέων μοντέλων τα οποία συνδυάζουν τα στοιχεία που έκαναν γνωστή την μάρκα με την γερμανική φιλοσοφία για την κατασκευή και της τελευταίας βίδας.

Ο Όμιλος Volkswagen, στον οποίο ανήκει η Skoda, σχεδιάζει, εξελίσσει και κατασκευάζει όλα τα μοντέλα της μάρκας που καταγραφεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στην ελληνική αγορά.

Η Skoda, προετοιμάστηκε έγκαιρα για να ενισχύσει την παρουσία της στη μικρομεσαία κατηγορία, δημιουργώντας το νέο μοντέλο Scala. Αν και η συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάζει πτωτικές τάσεις σε ότι αφορά το μερίδιο της στη συνολική πίτα των πωλήσεων, οι έρευνες δείχνουν ότι θα αποτελέσει μια νέα κερδοφόρα πηγή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σταδιακή στροφή των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων προς αυτή την κατηγορία.


Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέας Χαλμπές, Εμπορικός Διευθυντής της Kosmocar - Skoda, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου μοντέλου Scala, «σύντομα οι αγοραστές που θέλουν να αποκτήσουν SUV, θα αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος αυτών των αυτοκινήτων λόγω της εκτίναξης των τιμών προς τα επάνω, η οποία  θα προέλθει από την επιβάρυνση που φέρνουν στη τιμή πώλησης οι ρύποι. Η καλύτερη επιλογή γι αυτούς θα είναι τα νέας γενιάς μικρομεσαία αυτοκίνητα τα οποία εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων τους, παρέχουν και υψηλά ποσοστά πρακτικότητας.»

Είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που βασίζεται στο πλαίσιο MQB-A0 του ομίλου Volkswagen. To κόμπακτ αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2.649 χλστ., έχει μήκος 4.362 χλστ. πλάτος 1.793 χλστ. και ύψος 1.471 χλστ.

Αξίζει να τονισθεί, η μοντέρνα σχεδίαση του αμαξώματος. Η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, περιλαμβάνει έντονες ακμές και συνδυασμούς που αναδεικνύουν το αυτοκίνητο.


Με ισορροπημένες αναλογίες, καθαρές επιφάνειες, ρέουσες γραμμές και προηγμένη αεροδυναμική, συνδυάζει τα μοντέρνα με τα σπορ στοιχείο. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από την  κάθετη μάσκα, την χαμηλά τοποθετημένη μεγάλη εισαγωγή αέρα και τα πλευρικά Air Curtains. H κομψή σιλουέτα δίνει την εντύπωση ενός μακρύτερου αυτοκινήτου χάρη στο σπόιλερ οροφής και τον σπορ διαχύτη. Στο πίσω τμήμα προστέθηκε το λογότυπο SKODA.

Αέρας αλλαγής και στον εσωτερικό χώρο. Έχει εφαρμοσθεί μια νέα σχεδιαστική μελέτη η οποία λανσάρει μοντέρνα στοιχεία και εξασφαλίζει μεγάλη πρακτικότητα. Τέσσερις ενήλικες ταξιδεύουν ανετά ενώ με μικρές υποχωρήσεις θα βολευτεί και ο πέμπτος επιβάτης.

Διαθέτει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας (467 λίτρα),  αν αναδιπλωθούν τα διαιρούμενα (60:40) πίσω καθίσματα αυξάνεται στα 1.410 λίτρα.

Στη παρουσίαση ήταν διαθέσιμες για οδήγηση τρεις εκδόσεις, βενζίνη 1.0 TSI 116 ίππων, 1.5 TSI 150 ίππων DSG, ντίζελ 1.6 TDI 116 ίππων DSG.

Λόγω της στροφής των καταναλωτών στους βενζινοκινητήρες, εμπορικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα παρουσιάζουν οι δυο μονάδες βενζίνης.

Αναμένεται, το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων να καλύψει ο βενζινοκινητήρας 1.0 116 ίππων.

Όπως διαπιστώθηκε στη δοκιμή, πρόκειται για μια πρόταση η οποία καλύπτει τις ανάγκες κίνησης τόσο στο αστικό περιβάλλον όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Ο γνωστός και δοκιμασμένος γερμανικός κινητήρας, αποδίδει από χαμηλά και παρέχει ικανοποιητικές επιδόσεις.

Θετικά σχόλια και για την οδική συμπεριφορά. Αξίζει να τονισθεί, η καλή ποιότητα κύλισης.

Η επίσημη αντιπροσωπεία Kosmocar-Skoda, στη προσπάθεια της να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από την αγορά των μικρομεσαίων μοντέλων και να ικανοποιήσει περισσότερο τους καταναλωτές εστίασε την εμπορική πολιτική της στο αυτόματο κιβώτιο DSG.

Οι τιμές των πλέον αντιπροσωπευτικών εκδόσεων του νέου Skoda Scala διαμορφώνονται ως εξής:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!