Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019


Η Ελληνίδα progressive rock and metal artist Oh. (Olivia Hadjiioannou), μετά το βραβείο που κέρδισε στις Κάννες, τιμήθηκε για το μουσικό της βίντεο «Red Lion» από το άλμπουμ της «Metallia».
Το «Red Lion» απέσπασε το βραβείο Best Experimental Mixed Media Short Film στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Paleochora Lost World Short Film Festival στην Κρήτη. Το μουσικό βίντεο προβλήθηκε σε υπαίθριο θέατρο μπροστά από το δημαρχείο στην όμορφη μεσογειακή πόλη της Παλαιοχώρας.
Το Φεστιβάλ Lost World ήταν ένα από τα πρώτα Φεστιβάλ που δέχθηκαν το «Red Lion» φέτος. Υπήρχαν πάνω από 350 υποβολές ταινιών και 67 επίσημα επιλεγμένες ταινίες από 19 χώρες.


20 από τους διεθνείς και Έλληνες κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες παρακολούθησαν το Φεστιβάλ από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Γαλλία.
Το βραβείο απονεμήθηκε στην Olivia από την ιδρυτή/σκηνοθέτη Linda McGuire και τα μέλη της κριτικής επιτροπής Paul McGuirk (Καθηγητής Κινηματογράφου & Συγγραφέας) και τον βετεράνο στην διανομή ταινιών και κινηματογραφικό ατζέντη Bruno Chatelin (CEO της FilmFestivals.com), αμέσως μετά το ντοκιμαντέρ κλεισίματος του Φεστιβάλ Living in Future’s Past κι ένα αποκλειστικό μήνυμα που έστειλε για τη διοργάνωση ο ηθοποιός και παραγωγός, Jeff Bridges.
Η τέταρτη διάκριση για την Ελληνίδα δημιουργό
Είναι η τέταρτη κορυφαία διάκριση στη σειρά για το «Red Lion» αυτό τον μήνα -νικητής Βραβείου Best Music Video στο εναρκτήριο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γαλλικής Ριβιέρα French Riviera Film Festival (FRFF) στις Κάννες της Γαλλίας, του βραβείου Best Music Video στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cosmocinema στο Λονδίνο και νικητής του βραβείου Best Music Video Short στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής The Psychedelic and Transpersonal Film and Music Festival που έλαβε χώρα στις 25 Μαΐου στο The Producer's Club της Νέας Υόρκης.
Η καλλιτέχνης Oh. έχει τιμηθεί για την αυθεντικότητα, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά της στη μουσική και το βίντεο, με πολλά διεθνή βραβεία. Έκανε το ντεμπούτο της ως Oh. στη διεθνή μουσική σκηνή με το βραβευμένο μουσικό βίντεο «Trials» το 2013- αναφερόμενο σαν ένα από τα 50 σημαντικά γεγονότα κατά την διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!