Δευτέρα 6 Μαΐου 2019


Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot το οποίο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών.
Οι 37 από τους 78 επιβάτες και μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο Sukhoi Superjet 100 διασώθηκαν, οπως είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.
Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι οι μηχανές του τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την προσγείωση.
Το πλήρωμα του Sukhoi Superjet 100, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.
“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του”, είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.
Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί. “Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Ο Πούτιν ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα εις βάθος
Από τους τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βισνέφσκι. Άλλοι δύο έχουν εισαχθεί στην κλινική Σκλιφοσόφσκι, και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή, ενώ τρεις μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο του Χίμκι.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τρεις άνθρωποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο μετά την τραγωδία και αρνήθηκαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.
Η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από τον προγραμματισμένο έλεγχο συντήρησης τον Απρίλιο. Το SS100 ήταν καινούριο αεροσκάφος, αφού κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 2017.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!