Κυριακή 24 Μαρτίου 2019


Αναπάντεχη δημοσιότητα έχει αποκτήσει ένας άστεγος στην Κίνα ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο ως μάστερ του Guoxue, την επιστήμη της κινεζικής λογοτεχνίας.
Ο Shen Wei, ο οποίος είναι από τη Σαγκάη ζει ως άστεγος και περιπλανώμενος για περισσότερο από δέκα χρόνια αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει απίθανες γνώσεις της κινεζικής κουλτούρας και να προκαλεί τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον.
Σε βίντεο εμφανίζεται να παραθέτει αποσπάσματα από τον Κομφούκιο και να συζητά τα πλεονεκτήματα των τεσσάρων διδαχών του Liao Fan του 16ου αιώνα. Πολλοί είναι αυτοί που τον παρακολουθούν είτε απευθείας είτε μέσω των βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
«Δεν θέλω να είμαι διάσημος, μου αρέσει η ήσυχη ζωή. Γερνάω και γνωρίζω το πεπρωμένο μου», είπε ο ίδιος στο πρακτορείο ECNS αναφερόμενος στην ξαφνική δημοσιότητά του.
Το BBC αναφέρει ότι ο Shen ήταν κάποτε δημόσιος υπάλληλος σε γραφείο ελέγχου στη Σαγκάη.
Οι κινεζικές αρχές λένε ότι επιβεβαίωσαν πως ένας υπάλληλος με το ονοματεπίθετο Shen Wei έχει πάρει αναρρωτική άδεια για 26 χρόνια λόγω ασθένειας, αλλά εξακολουθεί να λαμβάνει κάποιες πληρωμές.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι χρήστες συζητούν για το αν ο Shen εγκαταλείφθηκε από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.
Ο Shen λέει ότι μεγάλωσε σε σκληρό περιβάλλον και για να μπορεί να μελετήσει συλλέγει σκουπίδια και τα πουλά για να αγοράσει βιβλία. Τονίζει ωστόσο ότι όπως ο Γκάντι τον οποίο θαυμάζει, είναι πρόθυμος να ζήσει μια σκληρή ζωή καθώς του αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!