Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018


Tην απόφασή του να δωρίσει και τα περίπου 630 εκατ. ευρώ της περιουσίας του σε ιδρύματα αφού πεθάνει ανακοίνωσε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Τίγρης και Δράκος», Τσόου Γιαν Φατ.
Ο Φατ που έχει πρωταγωνιστήσει και σε ταινίες όπως «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» και «A Better Tomorrow» είναι ο 24ος καλύτερα πιο πλούσιος ηθοποίος σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Forbes.
Η κίνησή του πάντως δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς συχνά-πυκνά έχει θεαθεί στο Χονγκ Κονγκ να παίρνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να κινηθεί ή ακόμα και να πληρώνει εισιτήριο για να δει τις ταινίες του.
«Τα χρήματα δεν είναι κάτι που θα έχεις για πάντα. Όταν φύγεις από αυτόν τον κόσμο μια ημέρα, θα πρέπει να τα αφήσεις σε άλλους για να τα χρησιμοποιήσουν» εξήγησε ο Φατ στο νοτιοκορεάτικο κανάλι Munhwa Broadcasting Corporation.
«Δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου τα χρήματα που έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό αφού πεθάνεις» πρόσθεσε.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι την απόφασή του αυτή στηρίζει «σθεναρά» και η σύζυγός του.
Η ίδια εξάλλου έχει περιγράψει στο παρελθόν πώς ο σύζυγός της συχνά τρώει από υπαίθρια εστιατόρια ή ότι άλλαξε το παλιό του κινητό μάρκας Nokia μόνο αφού αυτό σταμάτησε να λειτουργεί μετά από χρονία χρήσης.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!