Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Κι όμως αρκετοί βλέπουν ακόμα ασπρόμαυρη TV στη Βρετανία
Αν και η ασπρόμαυρη τηλεόραση αποτελεί μακρινό παρελθόν, πάνω από 7.000 νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο είδος.
Οπως αναφέρει το CNBC, ο βρετανικός οργανισμός αδειοδότησης, TV Licensing, αποκάλυψε αυτό το περίεργο γεγονός την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι παρά τη συντριπτική μετάβαση σε streaming και συσκευές υψηλής ευκρίνειας, ένα μικρό υποσύνολο καταναλωτών στη Βρετανία εξακολουθεί να παρακολουθεί τηλεόραση με τον παλαιό τρόπο.
Κατά το ρεπορτάζ, απαιτείται άδεια από το νόμο για την παρακολούθηση ή την εγγραφή ζωντανών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε οποιοδήποτε κανάλι χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε τύπο συσκευής, συμπεριλαμβανομένων τηλεόρασεων, φορητών υπολογιστών, tablet και κινητών. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του TV Licensing, οι πιο πολλές άδειες που αφορούν ασπρόμαυρες τηλεοράσεις  εντοπίζονται στο Λονδίνο (ανέρχονται στις 1.768).
Ο Jason Hill, εκπρόσωπος του TV Licensing, δεν μπορεί να εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούσαν να προτιμούν την ασπρόμαυρη εκδοχή της μικρής οθόνης. Ωστόσο, σχολίασε στο CNBC ότι «πάνω από το ήμισυ των τηλεοράσεων του Ηνωμένου Βασιλείου συνδέονται τώρα με το διαδίκτυο, οπότε είναι ενδιαφέρον ότι περισσότερα από 7.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να επιλέγουν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους εκπομπές σε ασπρόμαυρες τηλεόράσεις».
Από τις αρχές του το 1967, πολλοί άνθρωποι έκαναν τη μετάβαση σε έγχρωμες μεταδόσεις. Ωστόσο, μέχρι το έτος 2000, εξακολουθούσαν να υπάρχουν 212.000 νοικοκυριά που παρακολουθούσαν εκπομπές χρησιμοποιώντας τις ασπρόμαυρες συσκευές τους, σύμφωνα με τα δεδομένα των τηλεοπτικών αδειών. Με τα χρόνια ο αριθμός αυτός μειώθηκε δραστικά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που απολαμβάνουν την τηλεόραση στην vintage εκδοχή της.
Ένα πλεονέκτημα της κατοχής «ασπρόμαυρης» άδειας σε σχέση μια άδεια για έγχρωμη τηλεόραση είναι το σημαντικά φθηνότερο κόστος. Ένας κάτοχος άδειας ασπρόμαυρης τηλεόρασης καταβάλλει 50,50 λίρες ετησίως ενώ ο κάτοχος άδειας έγχρωμης τηλεόρασης, πληρώνει σχεδόν το τριπλάσιο, δηλαδή £150,50 ετησίως.
Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC,  κάποιοι πολύ απλά απολαμβάνουν την άχρωμη... τηλεοπτική εμπειρ
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!