Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κόβεις το αλκοόλΤο αλκοόλ προκαλεί αρκετές ζημιές στο σώμα και η απόφαση να το κόψεις μπορεί να είναι ζόρικη, έχει όμως μπόλικα οφέλη. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο έπινες πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, είτε ήταν ένα –δύο ποτά την εβδομάδα ή ένα –δυο τη μέρα, εν καιρώ το σώμα σου θα σε ευχαριστεί.

Χάνεις βάρος

Αφού κόψεις το αλκοόλ, θα παρατηρήσεις ότι το νούμερο στη ζυγαριά θα αρχίσει να πέφτει. Λογικό αν σκεφτείς πως το αλκοόλ έχει μπόλικες «κενές» θερμίδες, οι οποίες ενισχύονται αν καταναλώνεται με χυμούς, σιρόπια και λοιπά. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως άτομα τα οποία καταναλώνουν έστω και μια φορά τον μήνα αλκοόλ, έχουν 41 περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος.

Αλλάζει το δέρμα σου

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Δερματολόγων, η κατανάλωση αλκοόλ έχει άμεση επίπτωση στην επιδερμίδα. Συγκεκριμένα, προκαλεί αφυδάτωση και μακροπρόθεσμα βλάβες στο δέρμα. Κόβωντας το αλκοόλ, θα παρατηρήσεις με τον καιρό το δέρμα σου να δείχνει υγιέστερο και λιγότερο κόκκινο.

Κοιμάσαι καλύτερα

Πέρα από το ότι το (πολύ) αλκοόλ σε κάνει να ξενυχτάς και μετά σου προκαλεί χανγκόβερ, προκαλεί επίσης διαταραχές στον ύπνο σου. Μπορεί λοιπόν να ξεραίνεσαι στο κρεβάτι αφού έχεις «χτυπήσει» 3-5 ποτηράκια κρασί, όμως το πολύ αλκοόλ διαταράσσει τον βαθύ ύπνο και σε κάνει να ξυπνάς κουρασμένος, ανεξαρτήτως με το πόσες ώρες κοιμήθηκες.

Το συκώτι σου κάνει χαρούλες

Η μεγαλύτερη από τις μεγαλύτερες, ω μεγαλύτερη ζημιά που προκαλεί η συνεχόμενη κατανάλωση αλκοόλ αφορά το συκώτι, το οποίο αναλαμβάνει και τη ζόρικη δουλειά του να το μεταβολίσει και να το αποβάλει.

Μειώνεις τον κίνδυνο καρκίνου

Το αλκοόλ πέρα από τη ζημιά που προκαλεί στο συκώτι, συνδέεται και με αρκετούς καρκίνους, μεταξύ των οποίων καρκίνος στο έντερο, στο στήθος, στον λάρυγγα, στο συκώτι, στο στόμα και στον οισοφάγο. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Καρκίνου, όσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνει κάποιος, τόσο αυξάνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο του να εμφανίσει καρκίνο λόγω αυτού.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!