Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018





- Δεν δίνουν συντάξεις και εφάπαξ σε 222.000 δικαιούχους - Τρεις μειώσεις – φωτιά έρχονται σε πέντε μήνες - Με υποσχέσεις η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει ομήρους τους συνταξιούχους


Με υποσχέσεις για 13η σύνταξη, καθώς έτσι βαφτίζει το ποσό που θα δοθεί απ’ το πλεόνασμα, αλλά και υποσχέσεις ότι δεν θα ισχύσουν οι μειώσεις λόγω επανυπολογισμού από 1/1/2019 η κυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει ελπίδες στους συνταξιούχους ότι τελικά θα αποφύγουν το νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις.
Την ίδια ώρα όμως αρνείται να επιδώσει συντάξεις και εφάπαξ σε 222.000 άτομα που βρίσκονται σε αναμονή ακόμη και δύο χρόνια. Ήδη έχουν δοθεί τρεις υποσχέσεις μέσα στον χρόνο και τελικά όλα δείχνουν ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματά τους (όπως τουλάχιστον διαρρέται τώρα) περί τα τέλη του 2018.
Αυτή η περίοδος έχει μετατραπεί για το κυβερνητικό επιτελείο ως το σημείο που θα κριθούν πολλά σε επίπεδο συντάξεων.
Είναι η περίοδος κατά την οποία σύμφωνα με τα όσα έχουν ψηφιστεί θα πρέπει να γίνουν τρεις μειώσεις που θα ψαλιδίσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα των συνταξιούχων. Από 1/1/2019 οι συνταξιούχοι βάσει επανυπολογισμού θα έχουν μεγάλες μειώσεις. Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι αυτή η μείωση δεν θα γίνει. Θεωρείται ότι θα επιχειρηθεί η μείωση αυτή τουλάχιστον να αναβληθεί.
Ταυτόχρονα όμως από 31/12/2018 έρχεται και η πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και η μείωση του αφορολόγητου που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την τσέπη των συνταξιούχων.
Σε αυτά η απάντηση της κυβέρνησης αναμένεται να έρθει μέσα από το υπερπλεόνασμα το οποίο θέλει να κοιράσει (σε μικροποσά) στους συνταξιούχους βαφτίζοντάς το… 13η σύνταξη.
newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!