Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018


Ο γιος του πρώην ηγέτη της Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χαμζά μπιν Λάντεν, παντρεύτηκε την κόρη του αρχιτρομοκράτης της 11ης Σεπτεμβρίου Μοχάμεντ Ατα, του ανθρώπου, δηλαδή, που οδήγησε τα μοιραία αεροσκάφη της American Airlines στους Δίδυμους Πύργους.
Την πληροφορία για τον γάμο επιβεβαίωσαν στον Guardian τα ετεροθαλή αδέλφια του Μπιν Λάντεν.
Σε συνέντευξή τους στον Guardian, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ο Χάμζα ορκίστηκε: «Θα εκδικηθώ για τον θάνατο του πατέρα μου».
Ωστόσο δεν είναι σίγουροι που μπορεί να είναι ο Χαμζά, εκφράζοντας την εικασία ότι ενδέχεται να κατοικεί (ή μάλλον να κρύβεται) στο Αφγανιστάν.
«Δεν είμαστε σίγουροι πού είναι, αλλά θα μπορούσε να είναι το Αφγανιστάν», αναφέρουν.
arxitr_002
O αρχιτρομοκράτης της 11ης Σεπτεμβρίου Μοχάμεντ Ατα
Ο Bin Laden πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής επιδρομής από τις ειδικές δυνάμεις της Αμερικής τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ης Μαΐου του 2011 στο Πακιστάν.
Πιστεύεται ότι ο Χαμζά έχει ηγετική θέση μέσα στην αποδυναμωμένη πλέον Αλ Κάιντα και ότι έχει στόχο να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του.
Αρχηγός της οργάνωσης παραμένει ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι από την Αίγυπτο, με τον Χαμζά να είναι υπαρχηγός. Ο Χαμζά είναι γιος του Μπιν Λάντεν από την Χαΐρίγια Σαμπάρ, μία από τις τρεις εν ζωή συζύγους του. Ζούσε και αυτή μαζί του στο Αμπονταμπάντ όπου τον εντόπισαν και τον σκότωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις.
Ο Μπιν Λάντεν φαίνεται να προετοίμαζε τον Χαμζά για διάδοχο, εν μέρει και για να εκδικηθεί τον θάνατο ενός άλλου γιου του, το 2009 από αμερικανικό drone.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!