Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Ο Ζούκερμπεργκ ξεπέρασε τον Μπάφετ κι έγινε ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο ιδρυτής του Facebook έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ξεπερνώντας τον Γουόρεν Μπάφετ και αναδεικνύοντας την τεχνολογία ως τον πιο ισχυρό δημιουργό πλούτου.
Ο Ζούκερμπεργκ, ξεπέρασε τον Μπάφετ, και πλέον ακολουθεί τους Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς, τον πρώτο και τον δεύτερο αντίστοιχα στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, καθώς η μετοχή του Facebook σημείωσε αύξηση 2,4%.
Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πλουσιότεροι επιχειρηματίες στον κόσμο έχουν δημιουργήσει περιουσίες από την τεχνολογία. Ο Ζούκερμπεργκ, 34 ετών, έχει περιουσία 81,6 δισ. δολ., δηλαδή περίπου 373 εκατ. περισσότερα από τον Μπάφετ, τον 87χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Berkshire Hathaway Inc.
Η άνοδος του Ζούκερμπεργκ έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη αποδοχή από πλευράς επενδυτών του Facebook, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ταλανίστηκε από την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων με αποτέλεσμα την υποχώρηση της σε χαμηλό 8μήνου στις 27 Μαρτίου οπότε κι έφτασε τα 152,22 δολ. Την Παρασκευή, η τιμή της μετοχής του Facebook άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ των 203,23 δολ.
Οι περιουσίες που προέρχονται από την τεχνολογία αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο των περιουσιακών στοιχείων που αποτυπώνονται στον δείκτη του Bloomberg. Η κατάταξη, η οποία παρακολουθεί τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ενημερώνεται κάθε μέρα μετά το κλείσιμο των αγορών στη Νέα Υόρκη.
620x-1.png
Ο Μπάφετ, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, κινείται πτωτικά στην κατάταξη λόγω της  φιλανθρωπικής του προσφοράς. Έχει δωρίσει περίπου 290 εκατομμύρια μετοχές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων στο ίδρυμα Γκέιτς. Οι μετοχές αυτές ξεπερνούν τα 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ο Ζούκερμπεργκ από την πλευρά του έχει δεσμευτεί να δώσει σε φιλανθρωπίες το 99% των μετοχών του Facebook κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!