Σάββατο 17 Μαρτίου 2018


Η δύναμη μιας influencer, της Rihanna, και η δύναμη ενός αγαπημένου social media των millennials, του Snapchat αναμετρήθηκαν εχθές online και η νίκη ανήκει στην πρώτη.
Η μετοχή της εταιρίας παρουσίασε ελεύθερη πτώση της τάξεως του 4,7% στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης μετά την παρότρυνση της Rihanna στους fan της να διαγράψουν τη δημοφιλή εφαρμογή Snapchat.
Αυτό είναι η εκδίκηση της Rihanna που επιτέθηκε στο application με αφορμή διαφημίσεις της εφαρμογής με slogan "Χαστούκισε τη Rihanna" ή "Γρονθοκόπησε τον Chris Brown". Το Snapchat αποφάσισε να εκμεταλλευθεί εμπορικά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας του 2009, όταν ο ράπερ επιτέθηκε στην τότε σύντροφο του.
Ο Μπράουν καταδικάστηκε το 2009 σε 180 ημέρες κοινωφελούς εργασίας και σε δικαστική επιτήρηση 5 ετών για την επίθεση του στην πριγκίπισσα της μουσικής και lifestyle βιομηχανίας Rihanna.
"Σκέφτομαι όλες τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν και ιδίως όλους όσοι δεν έχουν ακόμα μιλήσει.. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε! Ντροπή σε εσάς. Διαγράψτε αυτήν την εφαρμογή και τις συγγνώμες της" ΄γραψε στην ανάρτηση της που κόστισε στην εταιρία τουλάχιστον 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.


"Είναι τρομερό. Φοβερό που κάποιος μπόρεσε να το θεωρήσει αστείο. Φοβερό που κάποιος το βρήκε αρμόζον. Τρομερό που μια εταιρεία το ενέκρινε" ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η Τσέλσι Κλίντον, η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στο Twitter.
"Η διαφήμιση εξετάστηκε και εγκρίθηκε από λάθος, καθώς παραβιάζει τη διαφημιστική πολιτική μας. Αποσύραμε αμέσως τη διαφήμιση το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το αντιληφθήκαμε. Λυπούμαστε που αυτό συνέβη" δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του Snapchat στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το Snapchat ζήτησε συγγνώμη για την πρωτοβουλία "Τι προτιμάς;". Η Rihanna δεν τη δέχθηκε.
Αυτή είναι η δεύτερη ήττα του Snapchat. Η εταιρεία Snap απώλεσε τον Φεβρουάριο 1,3 δισεκατομμύρια στη χρηματιστηριακή της αξία την ημέρα που η μικρότερη των Καρντάσιαν, η Κάιλι Τζένερ που έχει λεγεώνα followers στο Twitter είπε ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον το Snapchat γιατί δεν της αρέσει ο νέος σχεδιασμός του.
snap1
Categories: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!