Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018


Πικρή κατάληξη είχε ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφύλων που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία καθώς διήρκεσε μόλις 48 ημέρες αφού η μια από τις δύο γυναίκες έπασχε από καταληκτική νόσο και πέθανε, έγινε σήμερα γνωστό από το τοπικό κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ μετά την άδεια της οικογένειάς της να δοθούν στη δημοσιότητα οι σχετικές πληροφορίες.
Η Τζο Γκραντ από το Κουίνσλαντ παντρεύτηκε την επί οκτώ χρόνια σύντροφό της Τζιλ Κιντ στις 15 Δεκεμβρίου στον κήπο του σπιτιού τους στο Σάνσαϊν Κόουστ της βορειοανατολικής Αυστραλίας, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου η χώρα έγινε η 26η στον κόσμο που αναγνωρίζει τους γάμους ομοφύλων ζευγαριών.
Το ζευγάρι είχε αποφύγει μια περίοδο αναμονής ενός μήνα και είχε λάβει ειδική άδεια για να γίνει το πρώτο παντρεμένο γκέι ζευγάρι στη χώρα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου στις 9 Δεκεμβρίου.
Ο γάμος είχε κρατηθεί μυστικός μέχρι που αποκαλύφθηκε σήμερα στη βουλή έπειτα από άδεια της οικογένειας.
«Ο γάμος της Τζο και της Τζιλ εγκρίθηκε και καταγράφηκε και οι δυό τους παντρεύτηκαν, όλα μέσα σε μια μέρα μετά την έγκριση του ληξίαρχου λόγω ειδικών συνθηκών», είπε ενώπιον του κοινοβουλίου η γενική εισαγγελέας του Κουίνσλαντ Ιβετ Ντ’Αθ.
«Η μητέρα της Τζο, η Σάντρα, θεωρεί ότι ο γάμος έφτιαξε τη διάθεση της κόρης της, κρατώντας την ζωντανή τόσο ώστε να περάσει τα τελευταία της Χριστούγεννα με την οικογένειά της». Η Γκραντ, η οποία λάμβανε παρηγορητική θεραπεία για μια σπάνια μορφή καρκίνου, πέθανε στις 30 Ιανουαρίου.
Το ζευγάρι ήταν ένα από τα 159 ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί στο Κουίνσλαντ μετά την ψήφιση των νόμων περί ισότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!