Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018


Την επιθυμία να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο Άγιο Όρος εξέφρασε ο Κώστας Πάσσαρης, σύμφωνα με τον αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο ο οποίος κλήθηκε στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές του για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και για την μεταμέλεια που επιδεικνύουν κακοποιοί αλλά και εγκληματίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης είχε σκοτώσει κατά την απόδραση του πριν αρκετά χρόνια δύο αστυνομικούς, ενώ ήταν γνωστός για το σκληρό του χαρακτήρα.
Ο Γερβάσιος Ραπτόπουλος είπε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα των κρατουμένων είναι η συνεχής απαξίωση τους από τον κόσμο και μιλώντας για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία υποστήριξε οτι η αγάπη που προσφέρουν οι ιερωμένοι μιλούν στις καρδιές των κρατουμένων.
Κατέθεσε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Κώστα Πάσσαρη. Ο κακοποιός εκτίει την ποινή της φυλάκισης ισοβίου κάθειρξης σε μια φυλακή επάνω στα Καρπάθια Όρη στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας,
«Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά» είπε ο αρχιμανδρίτης και εξήγησε ότι αρχικά μέσα στη φυλακή μας είπε ο ιερέας «όταν ήρθε τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε, γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει. Τώρα το έχουμε καύχημα, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε αν μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, γιατί ήταν λύκος και έγινε αρνάκι».
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πρόσφατα όταν έγινε μια εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια διακονίας στον χώρο των φυλακών, εντός και εκτός Ελλάδος τηλεφώνησε Κωνσταντίνος Πάσσαρης, εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκαν τέσσερις Στρατηγοί από την Ελληνική Αστυνομία, γιατί τους ξέφευγε μέσα από μπλόκα που ήταν αδύνατον άνθρωπος να ξεφύγει, μας είπε: «Απόψε εγώ θα κάνω πολύ προσευχή, ώστε αύριο η εκδήλωση που έχετε να έχει μεγάλη επιτυχία»
«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν, το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον. Ακόμη, κάνει και λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Άγιο Όρος και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή, κι εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του» είπε ο αρχιμανδρίτης.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!