Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018


Έπειτα από συζητήσεις αρκετών ετών, ο Ρίντλεϊ Σκοτ φαίνεται έτοιμος για την επιστροφή του «Μονομάχου», μιας από τις πιο επιτυχημένες ταινίες εποχής.


Ο 80χρονος Σκοτ θα είναι παραγωγός και σκηνοθέτης. Στην πρώτη ταινία, που κυκλοφόρησε το 2000, πρωταγωνίστησε ο Ράσελ Κρόου ως Μάξιμος Δέκιμος Μερίδιος, στρατηγός του ρωμαϊκού στρατού, ο οποίος προδίδεται από τον αυτοκράτορά του.

Η οικογένεια του Μάξιμου δολοφονήθηκε άγρια και, τελικά, αναγκάστηκε να γίνει μονομάχος σχεδιάζοντας την εκδίκηση κατά του αυτοκράτορα. Ο Μάξιμος, στο τέλος της ταινίας, πεθαίνει, γι’ αυτό και το σίκουελ επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Λούσιους, ο οποίος είναι γιος της Λουσίλα -την οποία ενσάρκωσε η Κόνι Νίλσεν- και ανιψιός του αυτοκράτορα Κόμοδου, ρόλο τον οποίο ερμήνευσε ο Χοακίν Φίνιξ.

Ο «Μονομάχος» είχε αποσπάσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ και ο Ράσελ Κρόου είχε κερδίσει το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου. Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, καθώς τα έσοδα έφτασαν τα 460 εκατ. δολάρια.

Αυτή τη φορά, ο  Σκοτ θα σκηνοθετήσει σε σενάριο του Πίτερ Κρεγκ («The Town», «Hunger Games», «Blood father» και του επερχόμενου «Top Gun Maverick»). Η DreamWorks -που είχε την παραγωγή στην πρώτη ταινία- δεν θα ασχοληθεί με το νέο πρότζεκτ. Η Paramount και η Universal θα είναι τα δυο στούντιο που θα χρηματοδοτήσουν την ταινία.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!