Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Γιατί το twitter ψάχνει να βρει το ζευγάρι αυτής της φωτογραφίας
Ένας νεαρός αυτοδίδακτος φωτογράφος είδε ξαφνικά τη φωτογραφία του να γίνεται viral και τώρα ψάχνει να βρει το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί σε αυτή.
Στις 6 Οκτωβρίου ο Matthew Dippel επισκέφθηκε το Εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο του οδικού ταξιδιού που πραγματοποιούσε με τον φίλο του από το Σιάτλ στο Λος Άντζελες. Η επίσκεψη στο πάρκο αποτελούσε όνειρο ζωής για τον νεαρό που εργάζεται σε μπαρ στο Μίτσιγκαν.
«Είναι ένα εκπληκτικό μέρος για να βγάλεις φωτογραφίες, ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις κακή φωτογραφία εκεί», δήλωσε στο BBC.
«Έχω δει πάρα πολλές καλές φωτογραφίες από το Taft Point και ήθελα να το δω από κοντά ο ίδιος». Το Taft Point είναι ένα σημείο με πανοραμική θέα που βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού. Περιμένοντας τον φίλο του να πάει εκεί για να τον φωτογραφίσει, απαθανάτισε μια πρόταση γάμου ενός ζευγαριού στο ηλιοβασίλεμα.
«Η κάμερά μου ήταν έτοιμη για τη φωτογραφία. Αλλά πριν τον Josh εμφανίστηκε το ζευγάρι, οπότε ήμουν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή», αναφέρει. «Έψαξα γύρω μου να βεβαιωθώ πως δεν παραβιάζω τη δουλειά κάποιου άλλου φωτογράφου, αλλά δεν υπήρχε κανείς δίπλα μου».
Μόλις ολοκλήρωσε τη φωτογράφιση του φίλου του έσπευσε στο σημείο προκειμένου να βρει το ανδρόγυνο και να του δείξει τις φωτογραφίες που τράβηξε.
Φθάνοντας εκεί ωστόσο υπήρχαν αρκετά ζευγάρια που περίμεναν τη σειρά τους για να ποζάρουν στο μαγευτικό τοπίο.
Παρά την έρευνά του δεν κατάφερε να βγάλει άκρη και έτσι όταν επέστρεψε από το ταξίδι του στράφηκε στο διαδίκτυο ζητώντας βοήθεια. Στις 17 Οκτωβρίου δημοσίευσε τη φωτογραφία στο twitter και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral με σχεδόν 324.000 likes και 152.000 αναδημοσιεύσεις.


«Θέλω πραγματικά να εντοπίσω τους ανθρώπους ώστε να τους δώσω αυτή τη φωτογραφία γιατί νομίζω ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή που θα μπορούσαν να κρατήσουν», λέει στο BBC.
Δεν έλειψαν πάντως και εκεί που έσπευσαν να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για προϊόν επεξεργασίας.
«Ο κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός και με υπερασπίστηκε σε κάποιους που προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας μου. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Δεν γνωρίζω το ζευγάρι, απλά προσπαθώ να ανακαλύψω ποιοι είναι».
Προς το παρόν οι προσπάθειές του δεν έχουν αποδώσει καρπούς ωστόσο δεν χάνει την αισιοδοξία του και πιστεύει πως κάποια στιγμή το μυστηριώδες ζευγάρι θα βρεθεί. «Εξακολουθώ να ελπίζω γιατί συνεχίζει να κερδίζει την προσοχή και ελπίζω ότι τελικά θα βρεθούν. Ειλικρινά είμαι έκπληκτος που δεν έχουν βρεθεί ακόμα», σημειώνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!