Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

5 πολύ ιδιαίτερες συνταγές με κοτόπουλοΜαύρο κοτόπουλο

Υλικά:
Για το κοτόπουλο: 1 κοτόπουλο, 30 γρ. κακάο, 50 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. ρίγανη ξερή, 1 κ.σ κρεμμύδι ξερό σε σκόνη, 1 κ.σ. σκόρδο ξερό σε σκόνη, 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη, 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

Για τις πατάτες: 1 κιλό πατάτες baby βρασμένες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 15 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα: 150 γρ. μπέικον, 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, 1 κ.σ. βούτυρο, φρέσκο φασκόμηλο

Εκτέλεση:
Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το κακάο, την καστανή ζάχαρη, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη μουστάρδα σε σκόνη. Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλου και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Αφαιρούμε τη ράχη από το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικο και απλώνουμε σε όλο το κοτόπουλο με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με σχάρα. Το καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τις πατάτες: Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Πιέζουμε τις πατάτες με τα χέρια μας για να σπάσουν και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Τις αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε φασκόμηλο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τις πατάτες από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα: Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το μπέικον χοντροκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών ψιλοκομμένα και το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά της γαρνιτούρας. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το μεταφέρουμε στην πιατέλα, πάνω στη γαρνιτούρα. Σερβίρουμε με φρέσκο φασκόμηλο.
Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη 

Κοτόπουλο με τζίντζερ

Υλικά:
3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρά κομμάτια, 4 κ.γλ. πάπρικα, 2 κ.γλ. τζίντζερ, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, ½ κύβο ζωμό κότας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, 3 κ.σ. τυρί κρέμα (cream cheese), αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, την πάπρικα, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για μια ώρα περίπου.

Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο. Αφού μισοψηθεί προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε ιδανικά με σπυρωτό ρύζι.
Η συνταγή είναι από εδώ 

Κοτόπουλο με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα

Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου, 2 κ.σ. μουστάρδα, 3 κ.σ. μέλι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το μέλι, το φυσικό χυμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Χαράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από εδώ

Κοτόπουλο με μπύρα

Υλικά:
6 μπουτάκια κοτόπουλου, 1/3 φλ. Ελαιόλαδο, 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 1/4 κ.γλ. κάρι, 1/4 κ.γλ. μπούκοβο, 1/4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά, 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 500 ml μπύρα

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το κοτόπουλο με μπύρα, ροδίζοντας πρώτα καλά τα μπουτάκια σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πάρουν σκούρο ρόδινο χρώμα. Πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να μαραθούν για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπύρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά, γιατί φουσκώνει με το βρασμό και ξεχειλίζει.

Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για 30 λεπτά. Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα και αφήνουμε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά, να δέσει και να γλασάρει καλά.
Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Κοτόπουλο με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια

Υλικά:
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.), 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες, 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο, 40 ml χυμός λεμονιού, 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα, 80 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.
Η συνταγή είναι από εδώ 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!