Τρίτη 3 Ιουλίου 2018


Η κατανάλωση μπύρας στη Ρωσία κατά τις πρώτες εβδομάδες διεξαγωγής των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 αυξήθηκε κατά 8-20% --ποσοστό που διαφοροποιείται ανάλογα με την πόλη, ενώ δεν επηρεάσθηκε καθόλου από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε διάφορες πόλεις στην πώληση αλκοόλ, δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών ομοσπονδιακών και περιφερειακών αγορών αλκοόλ Βαντίμ Ντρόμπιζ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου πραγματοποιείται από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου σε 11 πόλεις της Ρωσίας. Η μπύρα αποτελεί παραδοσιακό «ποδοσφαιρικό» ποτό και οι ζυθοποιίες της Ρωσίας έχουν ήδη επισημάνει την αύξηση της κατανάλωσής της από τότε που ξεκίνησε η γιορτή του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, η αύξηση της κατανάλωσης μπίρας τον Ιούνιο σε σύγκριση με πέρυσι είναι πολύ μεγαλύτερη για τον λόγο ότι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού του 2018 ήταν πολύ πιο ζεστός από τον αντίστοιχο περυσινό.

Για να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, οι αρχές υιοθέτησαν μέτρα που αφορούν την πώληση προϊόντων αλκοόλ. Ειδικότερα, σε ορισμένες πόλεις της Ρωσίας τέθηκαν περιορισμοί στην πώληση και κατανάλωση αλκοόλ την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, καθώς και περιορισμοί στην πώληση ποτών σε γυάλινο μπουκάλι. Ωστόσο, ούτε αυτά τα μέτρα δεν επηρέασαν την κατανάλωση αλκοόλ κατά τις πρώτες εβδομάδες του πρωταθλήματος.

«Τα καταστήματα των οποίων τα κύρια έσοδα βασίζονται στις πωλήσεις αλκοολούχων ποτών και τα οποία υποχρεώνονται να τηρήσουν τους περιορισμούς αυτούς έχασαν μεγάλο μέρος των κερδών τους. Όμως, οι απώλειες αντισταθμίστηκαν από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών τα οποία διατίθενταν από διάφορα σημεία πώλησης», δήλωσε ο Ντρόμπιζ διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η προσφορά ακολουθεί τη ζήτηση και δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα έλλειψης μπύρας...
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!