Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Forbes: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο
Το Forbes έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα με τους 100 πιο καλοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως, οι οποίοι συνολικά κέρδισαν 3,8 δισ. δολ. τους τελευταίους 12 μήνες. Το ποσό είναι αυξημένο κατά 23% συγκριτικά με τα κέρδη των αθλητών το προηγούμενο έτος, τα οποία ανήλθαν στα 3,11 δισ. δολ. Ο Floyd Mayweather επέστρεψε ως ο υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής του κόσμου για τέταρτη φορά μέσα σε επτά χρόνια, χάρη στις απολαβές ύψους 275 εκατ. δολ. για τον αγώνα πυγμαχίας εναντίον του Conor McGregor τον Αύγουστο, ο οποίος βρίσκεται στη  θέση Νο. 4 του Forbes. 
Ο Mayweather "εκθρόνισε” τον Cristiano Ronaldo, ο οποίος κατείχε την πρώτη θέση τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο Ronaldo έπεσε στην 3η θέση φέτος, με τον από καιρό αντίπαλό του, τον Lionel Messi στη 2η θέση να τον εκτοπίζει, διότι υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Οι Mayweather, Ronaldo και Tiger Woods (στη 16η θέση) είναι οι μόνοι τρεις αθλητές που έχουν υπάρξει στην πρώτη θέση της λίστας τα τελευταία 18 χρόνια. Το μικρότερο ποσό που θα έπρεπε να έχει συμπληρώσει κανείς σε απολαβές για να μπει στη λίστα ήταν φέτος στο ύψος ρεκόρ των 22,9 εκατ. δολ., αυξημένο κατά 1,5 εκατ. δολ. από το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των τεράστιων μισθών στο ΝΒΑ. Τα έσοδα από χορηγίες παρουσίασαν ελαφρά κάμψη της τάξης του 1% στα 877 εκατ. δολ. φέτος.
"Η μεγαλύτερη νύχτα του μποξ το 2017 βοήθησε τους Mayweather και McGregor να κερδίσουν σχεδόν 400 εκατ. δολ. συνολικά", δήλωσε ο Kurt Badenhausen, συντάκτης της Forbes Media. "Αλλά οι παίκτες μπάσκετ κυριαρχούν στους 100 πιο καλοπληρωμένους αθλητές συνολικά χάρη στο αυξανόμενο ανώτατο όριο μισθών στο NBA”.
Η εν λόγω λίστα αποτελείται από παίκτες σε 11 διαφορετικά αθλήματα. Από το μπάσκετ η λίστα περιλαμβάνει 40 παίκτες μεταξύ των 100 κορυφαίων, με σημαντικότερο τον LeBron James (στην 6η θέση με 85,5 εκατ. δολ.). Το ράγκμπι ήταν το επόμενο άθλημα με 18 παίκτες, ακολουθούμενο από μπέιζμπολ με 14 παίκτες και το ποδόσφαιρο με 9 παίκτες.
Η λίστα περιλαμβάνει αθλητές από 22 διαφορετικές χώρες. Οι Αμερικανοί κυριαρχούν  με 66 αθλητές χάρη στους υψηλούς μισθούς στα μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέντε αθλητές, με σημαντικότερο τον Lewis Hamilton της F1 (στη 12η θέση με 51 εκατ. δολ.). Η Δομινικανή Δημοκρατία και η Ισπανία έχουν από τρεις αθλητές, ενώ η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Βενεζουέλα έχουν από δύο.
Η λίστα με τους δέκα πιο καλοπληρωμένους αθλητές του κόσμου:΅
1. Floyd Mayweather 
Άθλημα: Μποξ
Αποδοχές: $275 εκατ.
Χορηγίες: $10 εκατ.

2. Lionel Messi
Άθλημα:  Ποδόσφαιρο
Αποδοχές: $84 εκατ.
Χορηγίες: $27 εκατ.

3. Cristiano Ronaldo
Άθλημα: Ποδόσφαιρο
Αποδοχές: $61 εκατ.
Χορηγίες: $47 εκατ.

4. Conor McGregor
Άθλημα: Πολεμικές τέχνες
Αποδοχές: $85 εκατ.
Χορηγίες: $14 εκατ.

5. Neymar
Άθλημα:  Ποδόσφαιρο
Αποδοχές: $73 εκατ.
Χορηγίες: $17 εκατ.

6. LeBron James
Άθλημα:  Μπάσκετ
Αποδοχές: $33,5 εκατ.
Χορηγίες: $52 εκατ.

7. Roger Federer
Άθλημα:  Τένις
Αποδοχές: $12,2 εκατ.
Χορηγίες: $65 εκατ.

8. Stephen Curry
Άθλημα:  Μπάσκετ
Αποδοχές: $34,9 εκατ.
Χορηγίες: $42 εκατ.

9. Matt Ryan
Άθλημα:   Ράγκμπι
Αποδοχές: $62,3 εκατ.
Χορηγίες: $5 εκατ.
10. Matthew Stafford
Άθλημα:  Ράγκμπι
Αποδοχές: $57,5 εκατ.
Χορηγίες: $2 εκατ.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!