Πυρετωδώς συνεχίζουν να εργάζονται τα ρωσικά εργοστάσια ζυθοποιίας προκειμένου να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση σε μπίρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης φυλάκων της γαστρονομικής κληρονομιάς και τουρισμού «Οτσάγκ», Όλεγκ Αλεξέγιεφ.
«Κυκλοφορούν φήμες ότι σε κάποια σημεία εστίασης δεν επαρκεί η μπίρα για τους φιλάθλους. Όμως απ ό,τι γνωρίζω οι εταιρείες ζυθοποιίας έχουν κάνει το πάν ούτως ώστε να μη λείψει αυτό το δημοφιλές ποτό από τους φιλάθλους. Αυτό φαίνεται και από το ότι τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων είναι γεμάτα από μπίρες. Στα μπάρ επίσης όλα βαίνουν καλώς. Φυσικά δεν αποκλείει κανείς να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο Αλεξέγιεφ.
Σύμφωνα με τον Αλεξέγιεφ οι ξένοι φίλαθλοι προτιμούν τη ρωσική μπίρα. «Για τους ξένους φιλάθλους η ρωσική μπίρα είναι ένα εθνικό προϊόν της χώρας. Παρότι, για να πούμε την αλήθεια, στη Ρωσία το 90% της μπίρας που καταναλώνεται, ακόμα και αν αφορά τις ξένες μάρκες μπίρας, παράγεται στη χώρας μας. Υπάρχουν φυσικά και μικρές ζυθοποιίες που παράγουν την δική τους μπίρα όπως και κάποιες παμπ που εισάγουν ξένες μπίρες, αλλά στην Ρωσία υπάρχουν πολλές ζυθοποιίες, η παραγωγή των οποίων είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες», δήλωσε ο Αλεξέγιεφ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου