Τρίτη, 3 Απριλίου 2018


Η πεποίθηση ότι η Γη είναι επίπεδη και περιβάλλεται από έναν τοίχο πάγου αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερη δυναμική, ειδικά σε πιο νέους ανθρώπους.
Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησε η YouGov σε 8.215 ενήλικες των ΗΠΑ κατέληξε στο γεγονός ότι μόνο το 66% των ηλικιών 18-24 ετών είναι πεπεισμένοι ότι η Γη είναι στρογγυλή.
Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι το 9% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι πάντα πίστευαν ότι ο πλανήτης μας ήταν στρογγυλός, αλλά μετά το αμφισβήτησαν.
Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν συναντάται σε μεγαλύτερες ηλικίες, με το 94% των ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω να είναι σίγουροι για τη «στρογγυλότητα» της γης.
Τα στοιχεία έδειξαν, επίσης, ότι 86% των ανδρών πιστεύει ότι η Γη ήταν στρογγυλή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 83%.
Από πολιτική άποψη, οι ρεπουμπλικανοί ήταν πιο σύμφωνοι με την πεποίθηση ότι ο κόσμος έχει μια σφαιρική μορφή, με το 89% να υποστηρίζει ότι πάντα πίστευε στην «στρογγυλότητα» της Γης, ενώ μόνο το 83% των δημοκρατικών είπε το ίδιο πράγμα.
Τα επίπεδα εισοδήματος μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα επηρέασαν σημαντικά τα ευρήματα.
Μόνο το 79% των ανθρώπων που είχε εισόδημα κάτω από 40.000 δολάρια ετησίως, δήλωσε ότι πάντα πίστευε ότι η Γη ήταν στρογγυλή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους ανθρώπους που είχαν εισόδημα από 80.000 δολάρια και πάνω, ήταν 92%.
Τέλος, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στις αντιλήψεις των ανθρώπων για το σχήμα της Γης. Περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους ως «πολύ θρησκεύομενους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!