Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Οι γυναίκες στρεσάρονται περισσότερο από τους άντρες τους παρά από τα παιδιά
Ίσως να σας κάνει εντύπωση, αλλά η κύρια αιτία του στρες μιας γυναίκας δεν είναι τα παιδιά και η φροντίδα τους αλλά ο σύζυγός της.
Οι γυναίκες παίζουν πολλούς ρόλους στο σπίτι αλλά φαίνεται ότι ο εγκέφαλός της δυσκολεύεται με κάποιους περισσότερο. Με τόσους ρόλους που πρέπει να παίξει κάποια, μερικές φορές είναι δύσκολο να χειριστεί τα πάντα.
Ερευνα που διεξήχθη και περιελάμβανε 7.000 μαμάδες στο Today.com, έδειξε πως οι γυναίκες έχουν πολύ, πάρα πολυ στρες.
Μια μέση μητέρα βαθμολόγησε το επίπεδο στρες της να είναι 8.5 / 10. Περίπου το 46% των γυναικών συμφώνησαν στο γεγονός ότι οι σύζυγοι τους προκαλούν περισσότερο άγχος σε σύγκριση με τα παιδιά τους.
Τρεις στις τέσσερις μητέρες ανέφεραν ότι έχουν επιφορτιστεί το μεγαλύτερο μέρος της γονικής μέριμνας και τα οικιακά καθήκοντα σε σύγκριση με τους συζύγους τους.
Μια στις πέντε μητέρες παραπονέθηκε ότι ο άντρας τους δεν τους βοηθά στις δουλειές του σπιτιού. Αυτό κατ'επέκταση οδήγησε σε τεράστια επίπεδα άγχους και απογοήτευσης. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη χρόνου να κάνουν οτιδήποτε άλλο πέρα από τις υποχρεώσεις τους.
Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτή η συμπεριφορά των συζύγων έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην υγεία των γυναικών. Μια άλλη έρευνα που διεξήχθη αναφέρει ότι αν η γυναίκα πεθάνει τότε η υγεία του άντρα χειροτερεύει. Αλλά όταν πεθάνει ο άντρας, η υγεία μιας γυναίκας καλυτερεύει!

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!