Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τζιμ Ντέιβις: Ο πλουσιότερος Έλληνας και η αυτοκρατορία των παπουτσιών
Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το ελληνικό δαιμόνιο είναι ικανό να δημιουργήσει αυτοκρατορίες. Η παρακάτω ιστορία πάντως έρχεται να το επιβεβαιώσει.
Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο, είναι ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1943, από Έλληνες μετανάστες, σπούδασε Βιολογία και Χημεία, και σε ηλικία 29 ετών αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στις επιχειρήσεις. Αγόρασε την εταιρεία New Balance που έφτιαχνε παπούτσια, χωρίς ιδιαίτερη αναγνώριση, και με προσωπικό μόλις 6 άτομα, έγινε ο άνθρωπος που έφτιαχνε παπούτσια για την εργατική τάξη.
Το σκεπτικό του ήταν να δημιουργήσει άνετα παπούτσια για όσους εργάζονται σκληρά και πολλές ώρες. Και το κατάφερε. Από στόμα σε στόμα κατάφερε να μεγενθύνει την εταιρεία σε χρόνο ρεκόρ.
Βλέποντας το μέλλον το 1972 φτιάχνει το σήμα με το γράμμα Ν, και δημιουργεί σειρά για δρομείς. Τον πρώτο χρόνο έβγαλε 1.000.000 δολάρια. Το 2002 είχε 1,3 δις περιουσία.
Σήμερα τροφοδοτεί με παπούτσια τις μεγαλύτερες ομάδες, απασχολεί 4.000 άτομα και επενδύει συνεχώς σε νέες αγορές.
Το φιλανθρωπικό του έργο είναι και αυτό τεράστιο, αφού το Ίδρυμα «New Balance», χρηματοδοτεί συνεχώς προγραμμάτα καταπολέμησης της παχυσαρκίας και προώθησης υγιών προτύπων ζωής.

 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!