Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018


Μια τσάντα με 52 κομμένα χέρια βρέθηκε σε ένα ποτάμι έξω από την πόλη Καμπαρόβσκ στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.
Οι ερευνητές λένε ότι το φρικτό εύρημα δεν ήταν έργο ενός serial killer αλλά το αποτέλεσμα μιας παράνομης αμέλειας.
Η ανακάλυψη έγινε από ντόπιους ψαράδες που αρχικά εντόπισαν ένα χέρι να βγαίνει από το παγωμένο έδαφος, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έφτασε αμέσως και αποκάλυψε μια σακούλα με ανθρώπινα άκρα, ορισμένα εκ των οποίων μερικώς αποσυντιθέμενα και χωρίς δάκτυλα.

Οι εικόνες που έφτασαν στα διάφορα τοπικά μέσα ενημέρωσης και εμφανίστηκαν στο Instagram και το Telegram, προκάλεσαν δυσφορία και διάφορες εικασίες μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ορισμένοι μάλιστα έγραψαν πως μπορεί να πρόκειται για τελετουργικές δολοφονίες, κανιβαλισμό ή ακόμη και εμπορία ανθρωπίνων οργάνων. Ωστόσο, η εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας φαίνεται να έχει λύσει το μυστήριο, γράφοντας στο κανάλι της στο Telegram πως «τα βιολογικά αντικείμενα δεν έχουν ποινική καταγωγή, αλλά πετάχτηκαν κατά παράβαση του νόμου». Διοευκρίνισε πως οι ερευνητές εξακολουθούν να καταγράφουν όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με το περιστατικό και πως διεξήχθη έρευνα σχετικά με το έργο όλων των ιατρικών και δικαστικών οργανισμών που είναι αρμόδιες για τη διάθεση των βιολογικών αποβλήτων.
Η δήλωση αυτή έρχεται να συμφωνήσει με μερικά μέσα ενημέρωσης που εικάζουν πως τα χέρια ανήκουν σε πτώματα αγνώστων στοιχείων. Η γενική πρακτική των υπαλλήλων των νεκροτομείων σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κόβουν το ένα χέρι και να το στέλνουν για ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων προτού «απορριφθεί» το μην αναγνωρισμένο σώμα. Ωστόσο, τα λείψανα πρέπει να μεταφερθούν σε νεκροταφείο ή να αποτεφρωθούν.
Πηγή: iefimerida.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!