Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018


Η γνωστή Ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την ρωσική προεδρία στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του 2021 και ότι θα αξιοποιήσει τις προεδρικές εκλογές για να στρέψει την προσοχή του κόσμου σε «ορισμένα προβλήματα».
Αναφερόμενη στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά από τρία χρόνια, ανέπτυξε την στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει λέγοντας τα εξής: «Τα τρία χρόνια είναι μια καλή χρονική προθεσμία. Νομίζω ότι αυτή θα είναι η κατάλληλη στιγμή για τις εκλογές στην Ρωσική Δούμα. Αυτή είναι η χώρα, και για να επικεντρώσεις την προσοχή του κόσμου σε ορισμένα προβλήματα, πρέπει αρχικά να συμμετάσχεις στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία, ώστε να νικήσεις μετά στις βουλευτικές εκλογές».
Η Ξένια Σαμπτσάκ δήλωσε επίσης ότι έχει «μεγάλα σχέδια για την πολιτική». Όπως είπε η ίδια, κατά την διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας προτίθεται να αναπτύξει τις θέσεις της σε εκατομμύρια ανθρώπους, επειδή η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές είναι «η μοναδική νόμιμη δυνατότητα που έχει κανείς στην Ρωσία για να έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα ενημέρωσης». Η Σαμπτσάκ θεωρεί επίσης ότι την παρούσα στιγμή οι Ρώσοι συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι «ζουν σ ένα λαθεμένο σύστημα» καθώς δεν έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση την οποία αν είχαν θα ήθελαν αλλαγές.
«Στόχος μου είναι οι εκλογές για τη Δούμα. Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός κόμματος, ώστε σ’ αυτές τις εκλογές να μπορούν να με ακούσουν εκατομμύρια συμπολίτες μου», δήλωσε η Σαμπτσάκ, επισημαίνοντας ότι στην Ρωσία είναι ανάγκη να επιλυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα.
Στις 5 Δεκεμβρίου του 2017 η Σαμπτσάκ μιλώντας στο κανάλι «Ντοζντ» είχε δηλώσει ότι μετά τις προεδρικές εκλογές προτίθεται να δημιουργήσει ένα δεξιό κόμμα. Ο ρόλος της όπως είπε είναι ο ρόλος ενός ανθρώπου ο οποίος αφού έδειξε το αποτέλεσμα που είχε το σύνθημα «εναντίον όλων» μπορεί μετά από αυτό να δημιουργήσει ένα μεγάλο κίνημα, «ένα κόμμα το οποίο θα μπορεί στην συνέχεια να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές για τη ρωσική Δούμα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!