Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ωμό κοτόπουλο; Κι όμως διάσημος σεφ το προτείνει!
Πόσες προειδοποιήσεις υπάρχουν σχετικά με το ωμό κοτόπουλο;
Συνεχώς ακούμε για το πως να το πιάνουμε, να το μαγειρεύουμε και να πλένουμε αμέσως τα χέρια μας.
Ωστόσο, ένας διάσημος σεφ πιστεύει ότι η κατανάλωση ωμού κοτόπουλου είναι αποδεκτή, παρά τις συστάσεις των ειδικών για μολύνσεις από το βακτήριο της σαλμονέλας.
Μάλιστα, ένας πολύ διάσημος σεφ σερβίρει ωμό κοτόπουλο και είναι πολύ περήφανος για το πιάτο του.
Ενώ πιάτα όπως το κοτόπουλο σασίμι είναι πολύ συνηθισμένα στην Ιαπωνία, είναι αρκετά σπάνιο να βρεις εστιατόριο που τα σερβίρει στη Βόρεια Αμερική. Το εστιατόριο που σερβίρει το αμφιλεγόμενο πιάτο είναι το Ippuku, ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.
Αποτέλεσμα εικόνας για Celebrity Chef Serves Up Raw Chicken Dish And Admits He Loves It
«Το κλειδί είναι η φρεσκάδα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Ippuku και σεφ Christian Geiderman στο Newsweek το 2013. «Τα κοτόπουλά μας έρχονται με τα κεφάλια και τα πόδια τους και έχουν ακόμη τόση νεκρική ακαμψία που μπορείς να τα βάλεις να σταθούν στα πόδια τους».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής ο Geiderman είπε επίσης ότι το μυστικό είναι ότι συνεργάζεται με μια μικρή φάρμα κοτόπουλων και ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μόλυνσης χρησιμοποιώντας κρέας από τη μέσα πλευρά του στήθους που βρίσκεται μακριά από τα επικίνδυνα εντερικά βακτήρια.
Επίσης, βάζουν τις λωρίδες ωμού κοτόπουλου σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα κι ύστερα τις κόβουν και τις σερβίρουν – ένα επιπλέον μέτρο προστασίας.
Ο Michael Doyle, καθηγητής μικροβιολογίας τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων, πρόσθεσε ότι η διαδικασία μαγειρέματος 10 δευτερολέπτων είναι «ανεπαρκής» στη «θεραπεία για την εξόντωση των επιβλαβών μικροβίων όπως το campylobacter και η σαλμονέλα στα ωμά πουλερικά».
Τα επικίνδυνα βακτηρίδια μπορεί να είναι πιο διαδεδομένα σε ορισμένα μέρη του κοτόπουλου, όπως το εξωτερικό στήθος, τους μηρούς ή το ήπαρ.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!