Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Ισλανδία υπάρχει ένα 24ωρο reality μόνο με... γάτες!
Τα reality show έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης τηλεόρασης. Είτε πρόκειται για την ανάδειξη τραγουδιστών, είτε για την επιβίωση σε κάποιο νησί της Καραϊβικής, το κοινό διψάει για δράμα, θρίαμβο και συναισθηματισμούς. Και οι παραγωγοί τους τα δίνουν απλόχερα...
Είδατε τι έγινε με το Survivor. Ή τι γίνεται με The Voice, το Dancing with the Stars ή και ακόμα με reality της αμερικανικής τηλεόρασης. Το κοινό ταυτίζεται με κάποιον συμμετέχοντα και τα υπόλοιπα είναι θέμα ανταγωνισμού.
Όμως αν υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά σας που βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια reality, τότε αυτό που σκέφτηκαν οι Ισλανδοί, μπορεί να σας αρέσει. Έστω και για λίγο. Όσοι το παρακολουθούν λένε πως είναι εθιστικό και πάνω απ’ όλα αξιολάτρευτο.
Οι Ισλανδοί παραγωγοί λοιπόν σκέφτηκαν ένα πρόγραμμα για να βοηθήσουν τα αδέσποτα γατιά. Και δημιούργησαν ένα reality που είναι στον αέρα διαδικτυακά 24 ώρες την ημέρα και οι τηλεθεατές μπορούν να δουν τις γατούλες, την συμβίωσή τους και την προσπάθεια για επικοινωνία μεταξύ τους. Και μαντέψτε πως το λένε. «Keeping up with the Kattarshians»...
Η Inga Lind Karlsdóttir είναι η παραγωγός που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες. Σε συνέντευξή της δήλωσε πως «υπήρχαν πολλά προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν πριν η εκπομπή βγει στον αέρα. Έπρεπε να πάρουμε άδειες από την Εταιρεία Προστασίας Γατών και την κυβέρνηση. Όταν τα καταφέραμε, στήσαμε το σκηνικό, τα έπιπλα και τις κάμερες, έχοντας πάντα την σωστή θερμοκρασία».
Το σπίτι είναι ονειρικό για τις γάτες που συμμετέχουν, γεμάτο με παιχνίδια και πολλά μέρη για έναν ήσυχο υπνάκο. Οι 6 γάτες που συμμετέχουν μέχρι στιγμής είναι οι Halldór Laxness, Ragga Gísla, Fanndís Friðriks, Snotra, Gæi και Ilmur που είναι η μαμά. Και κάθε γατάκι έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.
Η Inga δεν αποκλείει ένα παρόμοιο reality με κουτάβια, αλλά παραδέχεται πως οι σκύλοι είναι πολλοί διαφορετικοί απ’ ότι οι γάτες και η δημιουργία του σωστού περιβάλλοντος θα ήταν ίσως πιο δύσκολη. Μέχρι τότε, οι cat lovers μπορούν να δουν τις «περιπέτειες» των 6 αξιολάτρευτών γατιών, όποια ώρα της ημέρας επιθυμούν.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!